O2 Telefónica je v exekuci a čelí i trestnímu oznámení

Praha - Český telekomunikační úřad dnes nařídil exekuci na společnost Telefónica Czech Republic a podal na ni trestní oznámení pro maření výkonu úředního rozhodnutí. Důvodem je opětovné nepřipojení 1500 klientů firmy Aspekt invest, které úřad firmě nařídil. Telefónica zákazníky tzv. šedého operátora o víkendu odpojila kvůli údajnému nedovolenému přeprodávání SIM karet dalším subjektům. ČTÚ to uvedl v tiskové zprávě.

Telefónica podle mluvčího Hanyho Farghaliho zatím rozhodnutí úřadu neobdržela. O dalším postupu chce rozhodnout po jeho prostudování.ČTÚ v pondělí Telefónice nařídil, aby zákazníkům Aspektu začala bezodkladně znovu poskytovat služby. To ale O2 odmítla a chystá odvolání. Odvolání proti předběžnému opatření ale podle úřadu nemá odkladný účinek. Úřad proto začal operátorovi ukládat tzv. donucovací pokuty. První pokuta je 50.000 korun. Regulátor může pokuty udělovat opakovaně až do výše 100.000 Kč."Obchodní spory operátorů s přeprodejci služeb elektronických komunikací nemohou být důvodem pro okamžité odpojení koncových uživatelů, jako se to stalo v případě Aspekt investu," uvedl mluvčí ČTÚ Martin Drtina.ČTÚ v rozhodnutí poukázal na to, že přerušením poskytování služeb dochází ke škodám na straně koncových uživatelů, přeprodejce služeb i mobilního operátora. Současně zahájil správní řízení o návrhu na rozhodnutí sporu o trvání smluvního vztahu mezi Aspekt investem a Telefónicou.Telefónica v minulosti vedla podobné spory s dalšími šedými operátory. Odpojila například klienty firem LeeToo, TMT nebo 4Call.

Související

O2 Telefonica

Operátoři napadli u soudu EU stropy na volání do jiných zemí unie

Dva velcí evropští mobilní operátoři, španělská Telefónica a německý Deutsche Telekom, v březnu u unijního soudu napadli směrnici o kodexu pro elektronické komunikace. Ta byla přijata loni v prosinci především s cílem podpořit kvalitní pevné i mobilní připojení v EU. Kromě jiného má ale také už od poloviny května v EU zajistit levnější volání a posílání textových zpráv do jiných členských zemí bloku. Podle informací ČTK přitom ale firmy nepožádaly o pozastavení účinnosti směrnice do rozhodnutí soudního dvora.

Více souvisejících

Telefonica O2 Český telekomunikační úřad

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy