Z prodejen O2 začalo mizet logo Telefónica

Praha - Operátor O2 začal přejmenovávat své prodejny. Kvůli změně názvu společnosti z nich mizí logo Telefónica. Název Telefónica musí firma odstranit ze všech svých materiálů do konce letošního roku. ČTK to řekl mluvčí Hany Farghali.

Valná hromada společnosti svolaná majoritním vlastníkem PPF v pondělí rozhodla o přejmenování z Telefónica Czech Republic na O2 Czech Republic. K 21. červnu se sjednotí název operátora a obchodní značka O2, kterou používá. Náklady na změnu jména dosáhnou řádově milionů korun a přejmenování bude trvat několik měsíců."Sumu, kterou si změna názvu společnosti vyžádá, v tuto chvíli není možné zveřejnit, nicméně na obecné úrovni lze říci, že veškeré změny spojené s přebíráním kontroly nad společností novým vlastníkem jsou prováděny s maximálním ohledem na úspory," uvedl mluvčí.V rámci změny názvu společnosti dochází především k úpravě vnitřních IT systémů. Další změny se týkají například korespondenčních materiálů společnosti, úpravy internetových stránek či vizitek zaměstnanců.Největší tuzemský operátor v minulosti měnil jméno několikrát. Změna jména i značky z SPT Telecomu na Český Telecom vyšla ve druhé polovině 90. let na částku mezi 200 a 300 miliony korun, náklady přeměny na Telefóniku O2 v roce 2006 po spojení Českého Telecomu s Eurotelem pak byly včetně masivní reklamní kampaně ještě vyšší.PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera získala v české Telefónice 65,9 procenta akcií, ve slovenské 100 procent. Cena transakce činila 63,6 miliardy korun. Dřívější majoritní vlastník Telefónica SA si ve firmě podržel pět procent.

Související

O2 Telefonica

Operátoři napadli u soudu EU stropy na volání do jiných zemí unie

Dva velcí evropští mobilní operátoři, španělská Telefónica a německý Deutsche Telekom, v březnu u unijního soudu napadli směrnici o kodexu pro elektronické komunikace. Ta byla přijata loni v prosinci především s cílem podpořit kvalitní pevné i mobilní připojení v EU. Kromě jiného má ale také už od poloviny května v EU zajistit levnější volání a posílání textových zpráv do jiných členských zemí bloku. Podle informací ČTK přitom ale firmy nepožádaly o pozastavení účinnosti směrnice do rozhodnutí soudního dvora.

Více souvisejících

Telefonica O2 o2

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy