Penny dobylo bránu do Krkonoš

Jilemnice, nazývaná Branou do Krkonoš, je druhým městem, jehož obyvatelé se v roce 2021 mohou radovat z nejnovější prodejny Penny. Ta vyrostla na příjezdu od Nové Paky směrem dál do hor a stala se další prodejnou, díky níž se Penny přiblíží hranici 400 obchodů u nás.

Nová prodejna v Jilemnici s prodejní plochou 831 m2 je dalším obchodem tohoto řetězce s nejvyšším počtem prodejen u nás. Ten byl postaven ve druhé polovině roku 2020 na příjezdu do Jilemnice od Nové Paky, tedy na hlavní tahu dále do Krkonoš. „Návrh prodejny v Jilemnici jsme, tak, jak to děláme na všech místech, navrhli v souladu s okolím. Tady jsme stavěli na místě volných ploch bývalého ČSAD a měli vlastně volnou ruku. Zvolili jsme vzhled prodejny s využitím kamenného obkladu, který nám koresponduje s atmosférou města na vstupu do Krkonoš,“ řekl při otevření nové prodejny Mathias Mentrop, jednatel Penny, a dodal. „Vzhledem k umístění prodejny na hlavním tahu směrem do centra nám záleželo na tom, co návštěvníci hor při příjezdu do tohoto krásného horského městečka potkají jako první, a jsem přesvědčen, že se nám to podařilo a uvítá je moderní prodejna zapadající do drsného horského prostředí.“

Výstavba nové prodejny probíhala na volné ploše, přesto bylo zapotřebí se vypořádat s původními komunikacemi bývalého dopravního podniku ČSAD. Výsledkem je moderní prodejna podle konceptu Markhtalle s prodejní plochou 831 m2 a 62 parkovacími místy. V průběhu výstavby došlo ve spolupráci s městem k výstavbě kruhového objezdu na ulici Čsl. Legií, který zvýší bezpečnost na této hlavní komunikaci městem, a současně umožní plynulý příjezd k nové prodejně. Nájemcem řeznictví, které je, jak bývá zvykem, součástí nové prodejny, je Novák maso-uzeniny.

Prodejna v Jilemnici je druhou letošní novou prodejnou. Tou první byla prodejna ve středočeské Dobrovici nedaleko Mladé Boleslavi. Do konce roku Penny plánuje překročit hranici 400 svých obchodů a potvrdit tak svoji pozici řetězce s nejvyšším počtem obchodů u nás. V loňském roce otevřelo hned 8 nových prodejen, a to v Praze Holešovicích, středočeských Řevnicích, Týnci nad Labem, Netolicích, Ivanovicích na Hané, Hořicích, Chocni a poslední novou prodejnou roku 2020 se stala prodejna v Rožmitále pod Třemšínem.

Související

Teenageři

Pokřikující bezdomovci, opilci a špína. Děti ze školky tu mají strach

Jilemnice - V jilemnické městské části Hrabačov se nachází na první pohled poměrně nenápadná budova. Jedná se o bývalý hotel Cedron, který je opuštěný, chátrá a přitahuje bezdomovce a narkomany. Místním obyvatelům se situace nelíbí a sepisují petici za vyřešení tohoto neuspokojivého stavu.

Více souvisejících

Jilemnice Penny Market

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy