Proč si nechat zkontrolovat hladinu testosteronu v krvi?

Nenechte se mýlit, sníženou hladinou testosteronu dnes trpí již muži kolem čtyřicátého roku věku. Na vině je genetická výbava, sedavý životní styl, nadměrný stres či některé léky. Nízká hladina tohoto hormonu pak dokáže pořádně znepříjemnit každodenní rutinu profesního i osobního života.

Konkrétně se jedná o:

-          problémy se spánkem či dokonce nespavost,
-          snížení objemu svalové hmoty,
-          hromadění tuku,
-          výkyvy nálad hraničící s depresemi,
-          problémy s pamětí a koncentrací,
-          malátnost,
-          snížená chuť na sex.

Kde začít?

Samozřejmě, výše uvedené nepříjemnosti lze řešit změnou životního stylu, která může pomoci ke snížení tempa úbytku tohoto hormonu, případně i hladinu testosteronu zvýšit. O jaké konkrétní změny se jedná? Například o:

-          pravidelnou fyzickou aktivitu,
-          eliminaci stresu,
-          dostatek kvalitního spánku a odpočinku,
-          vyváženou stravu,
-          pravidelný sex,
-          redukci váhy,
-          omezení alkoholu a kofeinu.

Využít lze i doplňky stravy podporující produkci testosteronu.

Co když přírodní cesty nepomáhají?

V případě, že výše uvedené body nezabírají, je možné se obrátit na medicínu, konkrétně možnost aplikace testosteronových injekcí. Tomuto kroku by však mělo předcházet důkladné posouzení aktuálního zdravotního stavu a hladiny testosteronu v krvi. Tuto službu, tj. zhodnocení zdravotního stavu a následnou aplikaci injekcí nabízí v České republice společnost Alphalabs s.r.o., jež do tuzemska přináší dekádami ověřené know-how ze zahraničí.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek Muži

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy