Zdravotní židle: Cesta k optimálnímu sezení a komfortu pro každý den

Životní styl 21. století je často spjatý s trávením mnoha hodin v sedě. Ať už pracujete v kanceláři, doma u pracovního stolu nebo jen relaxujete u seriálu, sezení je běžnou součástí každodenního života. Pro mnohé z nás to znamená bolesti zad, krční páteře a celkové nepohodlí. Tomu však lze předejít, stačí věnovat pozornost zdravému sezení.

Výzva moderní doby - sedavý životní styl

Aktuální doba nepochybně přináší mnoho výhod a komfortu, ale souvisí s ní také sedavý životní styl. Řada lidí tráví pracovní dny u počítače, večer si pak doma sedne k televizi nebo mobilu. To je přitom pro naše tělo značnou zátěží a zvyšuje se tak riziko vzniku různých zdravotních problémů. I obyčejná věc, jakou je sezení, může být škodlivá – pokud nedbáte na zdravé návyky.

Základy zdravého sezení

Velmi důležitá je správná pozice těla. Nohy by měly být položeny rovně na zemi, holeně ve svislé poloze a záda opřená o opěrku. Měli byste dbát na to, abyste se nehrbili. Při práci je pak také důležité zajistit, aby byl monitor ve správné výšce a nezatěžoval tak krční páteř.

Jednou z věcí, která vám se zdravým sezením velmi pomůže, je zdravotní židle do kanceláře. Pořídit si ji můžete i domů, pokud hodně sedíte. Investice do kvalitní ergonomické židle se vám vyplatí, poskytuje komfort a slouží jako prevence bolestí zad.

I když sedíte správně, je důležité dělat si pravidelné přestávky. Stačí jen pár minut každou hodinu, během kterých se postavíte a protáhnete se. Podpoříte tak krevní oběh a snížíte zátěž páteře.

Zdravotní židle - přínosy pro vaše zdraví

Zdravotní židle jsou navrženy tak, aby podporovaly zdravý sed. Přimějí vás sedět správně díky skvěle navržené konstrukci a dalším funkcím.

●        Zádová opěrka: U ergonomických židlí bývá opěrka široká a dobře polstrovaná, aby poskytovala optimální podporu páteři a minimalizovala zátěž spodní části zad. Maximální ergonomii zajisté pohyblivá dvoudílná zádová opěrka s nezávislým uchycením obou částí. Ta se přizpůsobí vaší poloze při sezení.

●        Nastavitelnost: Oproti klasickým židlím si u těch zdravotních můžete individuálně přizpůsobit spoustu věcí – sklon a výšku celé židle, ale i opěrku hlavy, sedák a další. Vše tak přizpůsobíte přesně dle svých potřeb.

●        Masážní funkce: Některé moderní židle mají dokonce vestavěný masážní systém, který uvolní napětí ve svalech. Jde o milý bonus, který při náročném dni oceníte.

Pestrou nabídku židlí a dalšího ergonomického nábytku poskytuje Liftor.

Investice do zdravého sezení

Pokud se rozhodnete pořídit si kvalitní ergonomickou židli, investujete do svého pohodlí a dlouhodobého zdraví. I když se prvotní investice může zdát poněkud vysoká, přínosy ergonomického nábytku pro vaše zdraví a pohodlí to vyváží.

Nezapomínejte ani na správný sed a pravidelné přestávky. Předejdete tak bolestem zad a můžete si užít dlouhé hodiny sezení bez nepohodlí.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek

Aktuálně se děje

před 16 minutami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 40 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy