Sháníte dárky na Vánoce? Navštivte největší předvánoční veletrh Stříbrné vánoční dny

Praha - Vánoce se blíží a pokud jste dosud nevymysleli originální dárek, kterým potěšíte své blízké, máme pro vás řešení. V Praze se už tento víkend odehraje veletrh Stříbrné vánoční dny, kde bude na výběr z více než šesti tisíc dárků.

Pro návštěvníky bude na veletrhu připraveno dárkové zboží, dekorace, hračky a hry, móda, dětský a sportovní sortiment, potřeby do domácnosti nebo potraviny a nápoje.

Veletrh nabídne návštěvníkům celkem čtyři speciální zóny se zaměřením na módu, české výrobky, sportovní potřeby a vánoční hody. Ve Fashion zóně se bude prezentovat padesát nezávislých návrhářů a designérů, kteří zde nabídnou originální módu, šperky a doplňky.

Na českém jarmarku se představí čtyřicet uměleckých řemeslníků a lidových tvůrců, kteří předvedou rukodělnou přehlídku dekorativních a užitkových předmětů z keramiky, skla, dřeva, rostlin, papíru a textilií. Nebude chybět ani ruční výroba svíček a mýdel netradičních tvarů.

Vánoční hody nabídnou návštěvníkům delikatesy a gurmánské speciality s ochutnávkami pochutin.

„Největším kladem veletrhu je nabídka několika tisíc dárků různorodého sortimentu na jednom místě. Na veletrhu pořídí návštěvníci i originály od výtvarníků a designérů, které v obchodním centru neseženou. Veletrh je koncipován nejen k nakupování dárků, ale také jako příjemný prožitek strávený u doprovodného programu, soutěží, kreativních workshopů a ochutnávek delikates a nápojů," říká manažerka veletrhu Jindra Konečná.

Těšit se můžete na dárkové zboží, hračky, módu, dekorace, potřeby do domácnosti nebo potraviny a nápoje. Veletrh se uskuteční od 8. do 11. prosince 2016 na výstavišti PVA Eepo Praha v Letňanech od 10.00 do 18.00.

Související

Startují veletrhy zaměřené na zahradnictví a interiérový design v Praze

Startují veletrhy zaměřené na zahradnictví a interiérový design v Praze

Seznámit se s aktuálními trendy v zahradnictví či interiérovém a exteriérovém designu mohou zájemci ode dneška na veletrzích For Garden, For Interior a Design Shaker, které v letňanském areálu PVA Expo Praha potrvají do neděle. Návštěvníkům nabídnou také přednášky nebo možnost konzultace s odborníky. Organizátoři o tom informovali v tiskové zprávě.
ministerstvo průmyslu

Na pomoc veletrhům a eventům má jít 600 milionů, dotační program je hotov

Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) dokončilo návrh podpůrného programu COVID veletrhy. Pro veletrhy, kongresy a související eventové akce by v něm mělo být 600 milionů korun z rozpočtu MPO. Počet žadatelů úřad odhaduje na 400. O dotaci budou moci žádat soukromé firmy, které měly loni obrat vyšší než 15 milionů korun a letos mezi březnem a říjnem jim meziročně klesl o minimálně 30 procent, nebo se v tomto období dostaly do ztráty.

Více souvisejících

veletrhy Stříbrné vánoční dny

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 4 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 4 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy