Čerství držitelé Českého slavíka 2023: Překvapení kapely O5 a Radeček

Hudební skupina O5 a Radeček, která zvítězila při letošním udílení Českých slavíků v kategorii Píseň roku, připravila pro fanoušky novou verzi oceněné skladby Hory.

Podle zpěváka Tomáše Poláka je to malý dárek všem fanouškům za velkou podporu, kterou se kapele z jesenických hor v anketě popularity dostalo. Při hlasování získala více hlasů než nominované hity od kapel Mirai, Jelen a zpěváka Marka Ztraceného.

„Tahle cena patří stoprocentně našim fanouškům. Slavík není naše zásluha, ani ji nemáme díky nějaké porotě nebo akademii. Písničce Hory poslali tisíce hlasů naši fanoušci a jen díky nim zvítězila v obrovské konkurenci skvělých songů. Vážíme si toho a nikdy vaši přízeň nebudeme brát jako samozřejmost,“ prohlásil Tomáš. 

 

Právě se přehrává: O5 a Radeček - Hory (Slavík Party Edit)

O5 a Radeček - Hory (Slavík Party Edit) Video: O5 a Radeček

Jako poděkování kapela nyní vydává nově zprodukovanou verzi oceněné písně Hory. Známý slogan „Sorry, že mám rád hory!“ si tak mohou lidé zpívat v nové aranži a mixu. 

„Písní o horách jsme chtěli udělat radost všem, kteří mají nadhled, na věci se rádi kouknou seshora a nebojí se do toho občas šlápnout. Oslovujeme všechny, kteří se na hory vydávají v zimě nebo v létě, na túry, výšlapy, pěšky i na kole nebo prostě za čímkoliv, co mají rádi. My sami k horám máme velmi intimní vztah, vždyť všichni pocházíme z Jeseníků,“ připomněl zpěvák Radečků. 

Píseň Hory kromě vítězství v anketě Český slavík slaví úspěch také v rádiovém éteru, kde patří již několik měsíců mezi nejhranější singly. Skladbu doprovází celý projekt Hory, který zahrnuje výzvu Český Everest, speciální merch do hor nebo chystané turné, které startuje 9. prosince ve ski areálu v Karlově pod Pradědem. Patronem projektu Hory se stal nejúspěšnější český horolezec Radek Jaroš. 

Související

Ewa Farna, Český slavík 2023

Český slavík 2023: Ewa Farna absolutní vítězkou. Triumfovali také Ztracený, kapela Kabát a Václav Neckář

Ewa Farna (30) se stala nezpochybnitelnou hvězdou večera na udílení Českého slavíka. Nejenže získala zlatou sošku v kategorii Zpěvačka roku, přičemž porazila legendární Lucii Bílou (57), ale triumfovala i jako absolutní vítěz Slavíka. Její tvář v okamžiku vyhlášení jména mluvila sama za sebe – byla úplně překvapená. Během emocionálního projevu se zpěvačce nedokázaly ubránit slzy. Do síně slávy Českého slavíka vstoupil Václav Neckář. Cenu za objev roku dostala Tereza Balonová. Ocenění v 61. ročníku hudební ankety převzaly v pražském Foru Karlín. 

Více souvisejících

Český slavík Skupina O5 a Radeček

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 36 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy