David Koller odchází z Lucie, letos odehraje poslední koncerty s kapelou

Legendární českou kapelu Lucie opouští frontman David Koller, oznámil to v neděli večer na sociálních sítích. Chce se totiž věnovat rodině a své vlastní kapele. Lucie nicméně nekončí, podle prohlášení dokonce pracuje na novém albu. 

"Po dlouhých úvahách jsem se rozhodl, že odcházím z Lucie. Hraní s Lucií bylo fajn, teď se chci věnovat především svojí kapele a rodině," uvedl Koller v překvapivém večerním oznámení. Dodal, že s Lucií ještě odehraje všechny koncerty do konce léta, včetně putovního festivalu Hrady CZ.

Kollerův konec potvrdila i samotná kapela. "Rozcházíme se v dobrém a dohodli jsme se, že společně odehrajeme všechny nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin," napsali hudebníci.

Odchod zpěváka a bubeníka nicméně neznamená konec legendární kapely. "Lucie jede dál, připravuje nové album a oslavy čtyřicátých narozenin," dodali ostatní členové, tedy Robert Kodym, P.B.CH. a Michal Dvořák. 

Lucie vznikla v polovině 80. let, největší slávy se dočkala po sametové revoluci v 90. a první polovině nultých let. V roce 2004 přestala fungovat. Hudebníci se opět spojili v roce 2012. Zprvu pouze vystupovali, v roce 2018 nakonec vyšla nová řadová deska EvoLucie.

Související

Mirai Navrátil

Koller, Mirai a další osobnosti české kultury pomáhají Ukrajině

Stále častěji se na sociálních sítích objevují příspěvky, že i známé osobnosti se rozhodli pomoci Ukrajině. Tím bezpochybně dokazují, že česká kulturní sféra "stále žije", pomáhá a zastává své místo, na které se možná během pandemie i poněkud zapomnělo. Jména jako David Koller, Mirai Navrátil, Jakub Ryba jistě mluví za vše.
David Koller

David Koller vydal nový singl a videoklip, chystá turné po vinařstvích

Zpěvák, skladatel a bubeník David Koller natočil nový singl a klip My se vám ozveme. Autorem hudby je Matěj Belko, text napsal Belko s Kollerem. Nová píseň zazní na sérii letních koncertů kapely Kollerband, která se mimo jiné uskuteční na vinicích, a také hned čtyřikrát za sebou v pražském klubu Jazz Dock. Koller to uvedl v rozhovoru s ČTK.

Více souvisejících

David Koller Lucie (hudební skupina)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy