Dvě smyslné herečky zameditují ve Švandově divadle

Praha - Sezónu ve Švandově divadle a zároveň nový cyklus Intimní rozhovory zahájí v suterénním Studiu smíchovské scény herečky Petra Hřebíčková se Zuzanou Onufrákovou. Ty se zde představí už 18. října v premiéře hry Hřebíčková s Onufákovou lehce meditují aneb Děvky od Arbesa. Informuje server EuroZprávy.cz Magdalena Bičíková ze Švandova divadla.

Novou inscenaci režiséra a spoluautora Doda Gombára inspiroval tentokrát nejen kolorit smíchovské čtvrti zahrnující i dvě barvité postavičky z Arbesova náměstí, ale hlavně temperament, nápady a také smysl pro humor a sebeironii obou hereček.  „Petra a Zuzana se tu podobně jako v ringu utkají ve čtyřech různých příbězích, z nichž jeden pojmou jako improvizaci postavenou na střetu svých rozdílných temperamentů a povah," prozrazuje dramaturgyně Lucie Kolouchová. Všechny příběhy však bude i něco spojovat: „Budou nečekané, drzé, odlehčené, sem tam i trochu šokující, ale rozhodně plné tvůrčí a ženské energie obou hereček, které se do představení pustily s velikou chutí a vervou. Divákům tak hra nabídne čerstvý pohled na divadlo, herectví a život obecně," dodává dramaturgyně k prvnímu dílu cyklu Intimních rozhovorů.

V něm se do konce sezóny chystají ještě další tři překvapivá setkání dvou osobností různých osudů, světonázorů i dob. „Těžištěm Intimních rozhovorů je dialog, rozhovor bez kompromisů, ve kterém nahlédneme do svých vlastních kuchyní i do ložnic světa," říká Dodo Gombár. Ten jako umělecký šéf zve do Švandova divadla i další zajímavé divadelníky a autory.  Schůzku na nejvyšší úrovni tu po něm zaranžuje režisérka a dramatička Viktorie Čermáková.  Její hra Vladimir Putin a Vasil Biľak stojí u trezoru by měla mít premiéru 31. ledna 2015.

Související

Švandovo divadlo na Smíchově a divadelní kavárna

Lupiči ze Švandova divadla dopadeni. Původně to vypadalo na dokonalý zločin, přiznala policie

Policisté zadrželi dva muže, které podezírají z toho, že koncem loňského roku přepadli ve Švandově divadle v Praze vrátného a odnesli si z budovy trezory s penězi a spotřební elektroniku za více než 100.000 korun. Dvojice ve věku 46 a 48 let podle zjištění kriminalistů dříve pracovala ve firmě, která v divadle zajišťovala servisní práce. Za loupež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mužům hrozí v případě uznání viny až deset let vězení. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Více souvisejících

Švandovo divadlo na Smíchově Zuzana Onufraková (herečka) Petra Hřebíčková

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy