Brno prožije den klaunů s Bolkem Polívkou

Brno - První dubnový den se neponese pouze v duchu Apríla, ale také ve znamení klaunů. Divadlo Bolka Polívky připravilo v prostorách Jakubského náměstí bohatý program a nebude chytě ani sám mistr Boleslav Polívka.

Dnem klaunů na Jakubském náměstí v Brně budou provázet moderátoři Jiří Ressler a Jakub Uličník, představí se divadlo KUFR, skupina Urband, a Daniel Bidelnica, který před zraky návštěvníků promění jedinečný strom Klaunovník houževnatý na umělecké dílo – Strom radosti. 

Samozřejmě nebude chybět ani Bolek Polívka, který se na Jakubském náměstí osobně představí. Oslavy budou pokračovat v samotném Divadle Bolka Polívky vernisáží výstavy obrazů Daniela Bidelnici nazvané: MOJE DNA  a zakončí je další premiérové vydání oblíbeného Re-Kabaretu.

„První duben je jedním z několika dnů v roce, kdy Divadlo Bolka Polívky opouští svoji domovskou scénu a zaplní náměstíčko u kostela. A tak vás můžeme pozvat právě na Jakubák k oslavě DNE KLAUNŮ, již druhého happeningu divadla, jenž své jméno získalo díky Boleslavu Polívkovi, kterému většina z nás neřekne než Bolek. Na odpoledne prvního dne v měsíci dubnu jsme pro vás připravili vskutku aprílový program, ve kterém nebudou chybět klauni, pouliční divadla, hudebníci, výtvarníci a umělci všeho druhu. Právě oni učiní z Vašeho průchodu Jakubákem milé zastavení zakončené úsměvem všech, kteří se nebojí přiznat, že každý z nás je tak trochu klaun. A kdo je víc?!," dodává Vojtěch Fatka, autor konceptu a režisér celého dne.

PROGRAM DNE KLAUNŮ:

Jakubské náměstí:

14:00 zahájení Jiří Ressler a Jakub Uličník14:10 skupina Urband14:30 telemost s Bolkem14:35 divadlo KUFR

15:00 moderátoři Jiří Ressler a Jakub Uličník15:10 skupina Urband15:30 telemost s Bolkem15:35 divadlo KUFR

16:00 moderátoři Jiří Ressler a Jakub Uličník16:10 skupina Urband16:30 telemost s Bolkem16:35 divadlo KUFR

16:50 přistání Bolka, křest Stromu Radosti17:00 foyer: výstava obrazů Daniela Bidelnici: MOJE DNA19:00 divadlo: premiérové vydání oblíbeného Re-Kabaretu

Související

Divadlo Bolka Polívky

Divadlo Bolka Polívky a kino Scala v Brně se musí vystěhovat

Brněnské Divadlo Bolka Polívky a Univerzitní kino Scala budou nuceny ukončit svou činnost v současných prostorech. Důvodem je zjištění dalších strukturálních nedostatků, které zamezují bezpečnému využívání sálů. Uvedlo to vedení města prostřednictvím tiskové zprávy, kterou obdržel server EuroZprávy.cz. 

Více souvisejících

Divadlo Bolka Polívky Boleslav Polívka Klauni

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy