Městské divadlo Brno chystá autorský muzikál s písněmi The Beatles

Brno – Městské divadlo Brno připravuje další muzikál autorské trojice Petra Štěpána, Jana Šotkovského a Stanislava Slováka. Autoři Sněhurky a sedmi trpaslíků nebo Měsíčního kamene tentokrát vytvořili retro příběh o klukovských snech, plný písní The Beatles.

Po muzikálu Chaplin a činohře O myších a lidech čeká Městské divadlo Brno další premiéra. Tentokrát je to dílo s názvem Bítls z pera autorské dvojice Petra Štěpána, Jana Šotkovského a Stanislava Slováka, plné písní nestárnoucí kapely The Beatles.

Nacházíme se v malém jihomoravském městečku v roce 1967, kdy Juřan, Žanek a Pavlík sní o kariéře v rockovém světě. Jejich skupině Beatrolls se však nedaří přiblížit se obdivovaným Beatles, místo rebelských plánů drnkají krotké taneční lágry, chybí jim bubeník a vystoupit mohou jen díky tomu, že jejich zpěvačka má vlivného otce. Ve stejné době však mají problémy i samotní Beatles – sama britská královna řeší, že její milovaná skupina už nezní jako dřív.

Život trojice chlapců se změní ve chvíli, kdy se ve městě objeví dva tajemní cizinci. První si v elegantním obleku objednává martini s vodkou a druhý nápadně připomíná člena Beatles. V tuto chvíli nikdo netuší, že strůjcem chaosu je jistý Joža Stárek, který v roce 1912 při cestě do Ameriky vypil tolik whisky, že nenastoupil na Titanic…

Osvědčená autorská trojice Štěpán, Šotkovský a Slovák mají na kontě tituly Sněhurka a sedm trpaslíků, Měsíční kámen, Mendel aneb Vzpoura hrášků a nyní pro Městské divadlo Brno vytvořili retro příběh o klukovském snění o velkém rockovém světě. Féerie vychází z obdivu k nestárnoucí kapele Beatles, která bude hrát v inscenaci klíčovou roli. Uslyšíme legendární šlágry, včetně Here Comes the Sun, Love Me Do, Lucy in the Sky with Diamonds, All You Need Is Love, Let It Be, Michelle, Help! nebo A Hard Day's Night.

Daniel Kyzlink a Jiří Levíček vytvořili původní aranže speciálně pro orchestr MdB, který bude hrát pod taktovkou Františka Štěrbáka a Emy Mikeškové. V roli ústřední trojice chlapců se představí Dominik Brychta, Tomáš Dalecký, Jan Dvořák, Miloš Fiala, Tomáš Herajt, Marek Hurák a Matyáš Kyncl. V dalších rolích uvidíme Jiřího Macha, Jakuba Zedníčka, Lukáše Janotu, Aleše Slaninu, Viktora Skálu, Petra Štěpána a mnoho dalších.

Premiéra inscenace Bítls se odehraje na Hudební scéně 4. března 2017.

Související

Ti druzí

RECENZE: Poslední inscenace letošní sezóny Ti druzí je povedenou duchařskou komedií

Poslední inscenace sedmdesáté osmé sezóny Městského divadla v Brně je jenom třetí v této divadelní sezóně, protože jako všude jinde, i zde zasáhla pandemie, která omezila divadelní premiéry. O to větší svátek máme, když se objeví nová inscenace. Inu, čeho je méně, toho si více vážíme. Nejnovější premiéra inscenace Ti druzí, kterou v roce 2022 napsala již v té době známá britská autorka Pam Valentine, je duchařskou komedií, ovšem není to jenom zábava ke zasmání.

Více souvisejících

Městské divadlo Brno (MdB) The Beatles Divadla

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy