Studio Dva zahájilo předprodej na letní přehlídku plnou hvězd

Praha – Divadlo Studio DVA dnes zahájilo předprodej vstupenek na tradiční letní přehlídku. Čtrnáctý ročník Metropolitního léta hereckých osobností je plný divadelních představení s mnoha známými umělci, jako je Eva Holubová, Iva Janžurová nebo Bob Klepl. Nebudou chybět ani open-air koncerty.

Pražské Divadlo Studio DVA letos pořádá již čtrnáctý ročník letní přehlídky Metropolitní léto hereckých osobností. Tradiční festival na Letní scéně Vyšehrad zahájí světová premiéra komedie Patrika Hartla Líbánky na Jadranu. V hlavních rolích Hartlovy nové komedie se představí Eva Holubová, Bob Klepl, Marika Šoposká, Štěpán Benoni nebo Václav Jílek.

Diváci se ocitnou v chorvatském kempu, kam si manželé Eva a Bob vyjedou připomenout svatební cestu, aby se připravili na blížící se každodenní důchodové soužití. Vydrží čelit tak velkému množství společně tráveného času? Jakou roli sehrají milenci, kteří si v kempu postaví stan vedle nich? „Líbánky na Jadranu jsou komedií o lásce po padesáti i v pětadvaceti, dvojčatech, prázdninovém opalování, šnorchlování a koloběhu života nejen na Jadranu,“ říká autor a režisér o své hře.

Kromě nového titulu nebudou na letní přehlídce chybět ani osvědčené hity z repertoáru divadla Studio DVA. Na Letní scénu Vyšehrad se přesune devět nejúspěšnějších inscenací, mezi které patří například neustále vyprodané 4 sestry, vztahové komedie Vše o mužích, Vše o ženách, one woman show Evy Holubové Hvězda či italská komedie Carla Goldoniho Poprask na laguně.

Kromě inscenací Studia DVA přehlídka přivítá i hostující soubory. Svoji stand-up comedy Celebrity pod širým nebem představí i Ondřej Sokol. Poprvé na Vyšehrad z Brna přijede Divadlo Bolka Polívky s kultovní inscenací Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho s Bolkem Polívkou v hlavní roli. Do řady hereckých hvězd se zařadí i Karel Roden s Janou Krausovou, kteří se sejdou v představení Otevřené manželství, v němž společně hrají už patnáct let.

Ani domovská scéna Studia DVA se o prázdninách nevylidní. Bude zde uveden limitovaný set devíti představení úspěšného rodinného muzikálu Šíleně smutná princezna a také tři reprízy one man show Boba Klepla Vysavač. Festival zakončí obnovená premiéra Ostrovského komedie Les s Ivou Janžurovou, Igorem Orozovičem, Vladimírem Javorským, Igorem Barešem a dalšími, kterou původně pro Národní divadlo nastudoval Michal Dočekal.

Studio DVA o prázdninách opravdu nezahálí. Kromě výše zmíněné přehlídky se chystá také Léto slovenských hěvzd, které v druhé polovině srpna přivítá bratislavské divadelní soubory. Program slibuje pět představení, v nichž se objeví taková jména slovenského divadla, jako jsou Emília Vašáryová, Zuzana Krónerová, Milan Lasica, Martin Huba, Milan Kňažko a mnoho dalších.

Během této přehlídky uvede Štúdio L+S úspěšné Staré majstry s Milanem Lasicou a Martinem Hubou. V české premiéře se mohou diváci těšit na komedii o účastnících kurzu herectví v podání Divadla GUnaGU s názvem Herečky (miluj blížného svojho) se Zuzanou Krónerovou v hlavní roli. Stejný soubor přiveze i populární hru Odvrátená strana mesiace s Emíliou Vašáryovou. Ta se po boku Milana Kňažka představí i v další české premiéře – ve hře Klamstvo pojednávající o tenké hranici mezi milosrdnou lží a pravdou.

Nebudu chybět ani koncerty, které již sedmým rokem v rámci takzvaného off programu Letní scény divadlo pořádá. Letos na Vyšehrad opět zavítá stálý host festivalu, slovenská šansoniérka Szidi Tobias. Pozvání přijal i Dan Bárta a Robert Balzar Trio či Petra Janů, sourozenci Ulrychovi se skupinou JAVORY nebo Aneta Langerová a Václav Neckář.

Metropolitní léto hereckých osobností 2017 se koná ve dnech 23. června až 31. srpna na Letní scéně Vyšehrad a v divadle Studio DVA. Léto slovenských hvězd se koná ve dnech 21. – 27. srpna v divadle Studio DVA.

Související

Herec Jan Kraus

Jan Kraus si po dlouhé době zahraje v divadle

Praha – Slavná pohádka s Václavem Neckářem a Helenou Vondráčkovou Šíleně smutná princezna míří na divadelní prkna. Nastuduje ji pražské Studio DVA a diváci se dočkají přímo hvězdného obsazení – na scéně se objeví třeba Daniela Kolářová, Anna Šišková, Bob Klepl a také zmiňovaný Jan Kraus. Hra bude uvedena 25. listopadu.

Více souvisejících

Studio DVA Eva Holubová Iva Janžurová Bohumil Klepl Praha - Vyšehrad Patrik Hartl Václav Jílek (herec) Ondřej Sokol Divadlo Bolka Polívky Boleslav Polívka Karel Roden - Igor Orozovič (herec) Igor Bareš Emílie Vášáryová Zuzana Krónerová (herečka) Milan Lasica Milan Kňažko (herec, politik) Dan Bárta Petra Janů skupina Javory Aneta Langerová Václav Neckář

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 7 minutami

před 7 minutami

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 10 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

Vstup Česka do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná, řekl Pavel

Při zahájení festivalu United Islands of Prague prezident Petr Pavel zdůraznil, že vstup České republiky do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy