V létě do divadla? Využijte třeba prázdninovou nabídku Národního divadla Brno

Brno – Národní divadlo Brno se letos přidává ke svým sousedským brněnským scénám, a stejně jako Městské divadlo Brno nebo Divadlo Bolka Polívky nabízí program i během letních prázdnin. Vyrazit můžete na operní představení na hradě Špilberk nebo na činohru a balet na Biskupský dvůr.

Národní divadlo Brno letos rozšířilo svoji prázdninovou nabídku. Všechny tři soubory letos v létě opustí své budovy, aby zpříjemnily svým divákům letní večery pod širým nebem. Janáčkovo divadlo bude nadto kvůli rekonstrukci uzavřeno až do podzimu 2018.

Operní soubor nabízí představení na hlavním nádvoří hradu Špilberk. Od 8. července do 16. září můžete vyrazit na pět představení oper Carmen, La Traviatta, Tosca, La Gioconda a Nabucco. Představení začínají vždy od 19 nebo 20 hodin. Návštěvníci se mohou na Špilberk buďto projít, nebo využít autobusovou linku číslo 80 ze zastávky Česká.

NdB letos rozšířilo letní nabídku i o činohry. Na Biskupském dvoře proto pobaví dramatizace nejoblíbenějšího humoristického románu všech dob Saturnin v titulní roli s vynikajícím Martinem Siničákem a za živého doprovodu swingové skupiny Melody Gentlemen. Příhody pána a jeho geniálního sluhy budou uvedeny ve dnech 25. až 29. srpna.

Pro příznivce černého humoru je na Biskupský dvůr připravena inscenace Černá labuť, kterou můžete zhlédnou 26. srpna. Všechna představení na Biskupském dvoře budou začínat o půl deváté.

Novou sezónu odstartuje baletní soubor pětidenním maratonem s názvem Letní baletní koktejl, který roztančí Biskupský dvůr každý večer od 1. do 6. září. Diváci mohou v uceleném komponovaném večeru prožít baletní ochutnávku již odpremiérovaných, ale i připravovaných baletních inscenací.

Veškeré informace o představeních a vstupenkách najdete na www.ndbrno.cz. Osobně pak v Mahenově divadle, do kterého tentokrát vejdete služebním vchodem naproti tramvajové zastávky č. 1 směr Královo Pole, kde jsou umístěny a otevřeny každý všední den od 11 do 16 hodin nepřetržitě pokladny během rekonstrukce prostor na Dvořákově ulici. Vstupenky si můžete také koupit ve večerních pokladnách letních scén, které budou otevřeny vždy 45 minut před jednotlivými představeními.

Související

Salome

RECENZE: Salome je bezchybně realizovaná opera Národního divadla v Brně

Triptych „ Tři povídky“ (Trois Contes) od Gustava Flauberta, poprvé vydané v roce 1877, je asi první moderní zpracování dávnověkého biblického příběhu, o Salome. Oscar Wilde pro napsání divadelní hry (1891) použil právě tento, dá se říct krvelačný biblický příběh o Salome, Herodiadě a stětí Jana Křtitele. Do Judeje přijíždí římský správce Sýrie a probíhá bohatě popisovaná opulentní hostina. Herodiada pomocí intriky přiměje svého manžela Heroda, aby se zamiloval do její dcery Salome. Jejím prostřednictvím pak dosáhne popravy proroka Joachanana, hlásajícího příchod Mesiáše.

Více souvisejících

Národní divadlo Brno Hrad Špilberk Martin Siničák (herec) Balet kultura Divadla

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy