Tradičním dnem otevřených dveří ve Švandově divadle provede Krysař

Praha – Švandovo divadlo letos opět pořádá již tradiční Den otevřených dveří. Herci a herečky návštěvníky provedou zákulisím, můžete si také výhodně nakoupit vstupenky a užít si doprovodný program. Hlavní průvodkyní letos bude Klára Cibulková jako Krysař z inscenace Doda Gombára.

Chcete nahlédnout za divadelní kulisy a projít si s oblíbenými herci a herečkami Švandovo divadlo? Vydejte se příští středu na tradiční Den otevřených dveří. Kromě prohlídek si budete moci nakoupit výhodné vstupenky a užít si doprovodný program včetně slavnostní vernisáže Výtvarné zdi Michala Ožibka.

Prohlídky, které jsou všem zdarma, začínají již dopoledne školními skupinami a pokračují od patnácti hodin pro veřejnost. Výkladu se jako obvykle ujmou členové hereckého souboru, kteří návštěvníky nejen provedou zákulisím, ale také je seznámí s dějinami smíchovské scény i s historkami z „herecké kuchyně“. Okruh startuje vždy v celou hodinu a trvá až do osmnácti hodin.

Připravena je i prohlídka pro neslyšící, kterým bude k dispozici tlumočník ve znakové řeči, a to od dvanácti hodin. Právě neslyšícím nabízí Švandovo divadlo jako jediná pražská scéna každý měsíc jedno představení opatřené speciálními titulky.

Návštěvníci si budou moci celý den zakoupit na pokladně vstupenky na vybraná představení se slevou 1 + 1 zdarma, nebo se zapsat na workshopy herectví, pohybu, rétoriky, fotografie, scénografie a dalších disciplín.

Během prohlídek divadla bude ve Studiu Švandova divadla možné vidět rovněž ukázky z práce populárního souboru Buchty a loutky, nezávislého alternativního loutkového divadla hrajícího pro děti i dospělé. Představí se také Dětské divadelní studio, Herecké studio a studentské divadlo Spektákl. 

Během Dne otevřených dveří vám také zkříží cestu postavy z inscenace Krysař podle novely Viktora Dyka, kterou zde nastudoval režisér a umělecký šéf divadla Dodo Gombár. Vedle Kláry Cibulkové, která v inscenace ztvárňuje Krysaře, uvidíte také Réku Derzsi jako Agnes, Marka Pospíchala jako Kristiána a další.

Den otevřených dveří Švandova divadla se koná ve středu 13. září 2017.

Související

Švandovo divadlo na Smíchově a divadelní kavárna

Lupiči ze Švandova divadla dopadeni. Původně to vypadalo na dokonalý zločin, přiznala policie

Policisté zadrželi dva muže, které podezírají z toho, že koncem loňského roku přepadli ve Švandově divadle v Praze vrátného a odnesli si z budovy trezory s penězi a spotřební elektroniku za více než 100.000 korun. Dvojice ve věku 46 a 48 let podle zjištění kriminalistů dříve pracovala ve firmě, která v divadle zajišťovala servisní práce. Za loupež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mužům hrozí v případě uznání viny až deset let vězení. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Více souvisejících

Švandovo divadlo na Smíchově Dodo Gombár (umělecký šéf Švandova divadla) Klára Cibulková (herečka) Marek Pospíchal Divadla

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy