Městské divadlo Brno uvede muzikál Děsnej pátek ještě před premiérou na Broadwayi

Brno – Muzikál o rodinných svárech Freaky Friday vznikl podle knihy Mary Rodgersové. Tu proslavila především filmová adaptace Mezi námi děvčaty s Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis v hlavních rolích. Příběh o bláznivém dni, kdy si matka s dcerou vymění těla, se dostala i na divadelní prkna v muzikálové verzi.

Šestnáctiletá Ellie má pocit, že jí celý svět, a hlavně její matka, nerozumí. Matka Katherine se má podruhé vdát a nejvíc ze všeho touží po tom, aby ji její dcera pochopila. Po další z mnoha jejich hádek si obě přejí, aby ta druhá dokázala na svět pohlédnou jejíma očima. Nastává nejbláznivější den jejich života – vymění si těla, duše matky vstoupí do těla dcery a naopak.

Původní román Mary Rodgers z roku 1972 byl poprvé adaptován ve filmu Podivný pátek s mladičkou Jodie Foster a Barbarou Harrisovou v hlavních rolích. Nejvíce jej však proslavil film Mezi námi děvčaty z roku 2003, v němž hlavní role ztvárnily Lindsay Lohan a Jamie Lee Curtis. Příběh se však dočkal i divadelního zpracování.

Autory muzikálové adaptace jsou renomovaní autoři a držitelé Pulitzerovy ceny Tom Kitt a Brian Yorkey a Bridget Carpenter. Muzikál Freaky Friday měl premiéru v roce 2016 ve Virginii, a ještě před broadwayskou premiérou, která se teprve chystá, jej uvede Městské divadlo Brno. Inscenátoři slibují vtipný muzikál nabízející jak velkolepou hudební show, tak strhující příběh, který navazuje na tradici titulů zpracovaných nejdříve ve filmu (Čarodějky z Eastwicku, Flashdance nebo Duch).

Děsnej pátek je sice komedie s pohádkovou až magickou zápletkou, zároveň nabízí i satirický pohled na život jedné zcela běžné rodiny. V rytmu velkých muzikálových čísel, jímavých až rockových balad i songů populární hudby vypráví příběh, který by měl být blízký každému, kdo kdy trochu bojoval s vlastními rodiči či dětmi, nebo se snažil protlouct střední školou, hašteřil se se sourozenci či řešil problémy s láskou.

V režii Petra Gazdíka se představí Alena Antalová a Ivana Vaňková v roli matky, dceru ztvární Viktória Matušovová či Kateřina Marie Fialová, v roli snoubence matky uvidíme Lukáše Vlčka nebo Petra Gazdíka.

Premiéra muzikálu Děsnej pátek se koná 21. října 2017 na Hudební scéně Městského divadla Brno.               

Související

Ti druzí

RECENZE: Poslední inscenace letošní sezóny Ti druzí je povedenou duchařskou komedií

Poslední inscenace sedmdesáté osmé sezóny Městského divadla v Brně je jenom třetí v této divadelní sezóně, protože jako všude jinde, i zde zasáhla pandemie, která omezila divadelní premiéry. O to větší svátek máme, když se objeví nová inscenace. Inu, čeho je méně, toho si více vážíme. Nejnovější premiéra inscenace Ti druzí, kterou v roce 2022 napsala již v té době známá britská autorka Pam Valentine, je duchařskou komedií, ovšem není to jenom zábava ke zasmání.

Více souvisejících

Městské divadlo Brno (MdB) muzikál Petr Gazdík (herec režisér) Alena Antalová Divadla

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy