Národní divadlo moravskoslezské během svátků nabídne nejoblíbenější inscenace

Ostrava - Během vánočních svátků můžete zajít i do divadla. Národní divadlo moravskoslezské nabídne představení divácky nejoblíbenějších inscenací a hrát bude i na Silvestra.

Pokud se vám nebude chtít sedět celé vánoční svátky u pohádek, můžete vyrazit i do divadla. Národní divadlo moravskoslezské nabídne jako již tradičně divácky nejoblíbenější inscenace. A hrát se bude i na Silvestra.

Vánoční program započal již včera operní galavečer v Divadle Antonína Dvořáka. Pod taktovkou hudebního ředitele opery NDM Jakuba Kleckera zazněly ty nejhezčí hudební dárky v podání Patricie Janečkové, Anny Nitrové, Aleše Brisceina a Jakuba Kettnera, operního sboru, orchestru i Operního studia NDM.

Divadlo se po krátké sváteční pauze divákům otevře opět 25. prosince. Od tohoto dne do Silvestra si můžete vybrat z představení těch nejoblíbenějších inscenací. Na programu je například činohra Je úchvatná!, muzikál Kiss me, Kate, balet Popelka, dále Zamilovaný Shakespeare, Prodaná nevěsta nebo opera Otello. 

Je již také tradicí, že se na Silvestra hraje v obou divadlech Národního divadla moravskoslezského. V Divadle Antonína Dvořáka se diváci mohou těšit na inscenaci Lazebník sevillský!!!, v Divadle Jiřího Myrona pak na inscenaci Kiss me, Kate (Kačenko, pusu!). O silvestrovská představení bývá mimořádný zájem – už dnes je na obě představení vyprodáno. Pro diváky jsou vždy připravena různá překvapení. Divadelní klub bude otevřen pro herce i veřejnost.

Související

Balet Don Quijote v Národním divadle moravskoslezském (foto: Anna Rassmussen a Martin Popelář)

Národní divadlo moravskoslezské uvede komicky laděný balet Don Quijote

Ostrava - Minkusův komicky laděný balet Don Quijote podle románu Miguela Cervantese je jedním z nejpopulárnějších titulů světového baletního odkazu. V choreografii Mariuse Petipy měl balet premiéru v Moskvě roku 1869 a setkal se hned od počátku s velkým úspěchem. Prosluněné Španělsko, hudba Ludwiga Minkuse a především strhující tance dají vyniknout klasické virtuózní technice. Role choreografa se poprvé ve své kariéře zhostí Michal Štípa.
Teror v Národním divadle moravskoslezském (foto: Radovan Šťastný)

Diváci rozhodnou, jak dopadne ostravská inscenace Teror

Ostrava - Národní divadlo moravskoslezské připravilo dvouhodinové drama ze soudní síně, kde se diváci stávají porotou a na závěr hlasují, zda má být obžalovaný odsouzen či osvobozen. Je přípustné obětovat plné letadlo lidí, když víte, že tím zachráníte 70 000 životů? Výsledky hlasování se po každé repríze inscenace Teror objeví na mezinárodním webu, který sleduje teritoriální výsledky hlasování http://terror.theater/.

Více souvisejících

Národní divadlo moravskoslezské (NDM) kultura Ostrava Vánoce Silvestr

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy