Jak strávil Janek Ledecký konec roku a na co se těší jako malé děcko?

Praha - Janek Ledecký si hlavní roli v muzikálu IAGO užívá. Další série představení startuje od konce ledna. Co bude dělat do té doby? Jak strávil konec roku a na co se letos nejvíce těší?

Muzikál IAGO Janka Ledeckého měl premiéru v Divadle Hybernia na podzim minulého roku. Další série představení startuje na konci ledna. Ledecký si roli ústředního záporáka vyloženě užívá.

„Ještě jsem nehrál roli, kterou bych si takhle užíval. Iago je od dob Shakespeara absolutně nejlíp napsaný záporák. Navíc má výhodu, že je napsaný tak, že je zábavný,“ přiznává Ledecký.

Během ledna zpěváka čeká ještě několik koncertů a také závody s dcerou Ester. „V lednu, mezi závody Ester, stihnu ještě pár koncertů, co se nevešly do vánočního turné. Střídavě tak budu s Ester na horách a koncertovat. A pak už hurá do Prahy. Poslední lednový víkend mě čekají představení IAGA. Těším se jak malé děcko.“

Je o něm známo, že zimní sporty doslova miluje a kdykoli může, vyráží na hory. Velmi zdatně ovládá lyže i jízdu na snowboardu. Dcera Ester zdědila vášeň pro tyto aktivity po tátovi a nutno říci, že v letošní sezóně se jí opět velmi daří.

„Ester poctivě trénovala i během Vánoc a já jsem jí samozřejmě při trénincích asistoval. Počasí bylo příšerné, ale tréninky očividně kvalitní. Hned ze Špindlu jsme se přesunuli do Rakouska, kde Ester vyhrála už třetí paralelní obřák Světového poháru ve snowboardingu v sezóně,“ pochlubil se hrdě Ledecký.

Na Vánoce se letos vydali právě do Špindlerova Mlýna, kam se s manželkou a dětmi odstěhovali, když byly jejich děti malé. „Byli jsme po pěti letech ve Špindlu, ve velké rodinné sestavě. Dárků jsem dostal určitě víc, než zasloužím,“ prozradil. Pod stromečkem ho čekalo i jedno velké překvapení, ze kterého měl a má obrovskou radost. „Dostal jsem parádní červenou kytaru telecaster. Ještě jsem na tak povedenou kytaru nehrál. Už se nemůžu dočkat prvních koncertů v roce 2018.“

Novoroční předsevzetí si zpěvák prý raději nedává. Poslední den v roce strávil také se svojí rodinou a celý večer se nesl spíše v poklidném duchu. „S Jonášem jsme hráli na kytary, celá rodina jsme hráli aktivity a pak se z terasy dívali na ohňostroj ve Svatém Petru. Nebyla mlha, takže byl nejenom slyšet, ale i vidět.“

A na co se nejvíc letos těší? „Nejvíc se těším na koncerty s novou kytarou. Na Ester na závodech. Na Jonáše a jeho novou výstavu. Na to že si zlepším řezaný oblouk na prkně. Na dobrý vítr v létě na Lefkádě. No a pak ještě pár přání, která si nechám pro sebe...a samozřejmě na IAGA, baví mě to čím dál víc."

Související

Janek Ledecký v muzikálu IAGO (foto: muzikál IAGO)

Vánoční písně vydávají Ledecký, Patejdl či David, koncerty kvůli epidemii nebudou

Vánoční písně na svých aktuálních nahrávkách v těchto dnech vydávají Vašo Patejdl, Michal David i Janek Ledecký. Vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru je nedoprovodí koncerty. Patejdl natočil své první vánoční album s názvem Moje československé Vianoce. David několik vánočních skladeb připojil k albu sestaveném ze svých oblíbených pomalých písní.

Více souvisejících

Janek Ledecký muzikál IAGO kultura Divadla divadlo Hybernia

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy