Muzikál Mefisto se ponese v duchu stých výročí. Oslaví 100. představení

Praha - Velkolepý muzikál Mefisto slaví své 100. představení spolu s republikou. Ve čtvrtek 22.11. se v Divadle Hybernia po děkovačce uskuteční velkolepá oslava za přítomnosti hrajích herců, alternujících herců a jednoho vzácného hosta. Následně jsou zváni všichni diváci do foyer na slavnostní přípitek a rozkrojení dortu s herci muzikálu Mefisto, kde proběhne autogramiáda a focení.

Kdo je Mefisto? Vyslanec Pekla, ďábel, který je schopen vrátit člověku mládí. Za jistých podmínek. Na výhody mládí láká i stařičkého profesora Fausta, který hlavně lituje, že během svého života nestihl dokončit své rozsáhlé dílo. „Budete-li znovu mladý, získáte i čas, jak své dílo dokončit!“ vábí Mefisto.

„Ale hlavně prožijete znovu to, čemu jste se kvůli své posedlosti prací neměl čas věnovat!“ Slibuje lásku, zdravé tělo, sílu i moc. Mládí a čas výměnou za duši, která ovšem s posledním dnem života člověka propadne Peklu. Jak se rozhodnout?

Ze starého profesora se na zkoušku stane mladík, který prožívá, na co už dávno zapomněl. Popíjí se studenty, které kdysi učil, užívá radostí života, ale hlavně znovu prožívá lásku. A to nejednu. A když kromě lásky, získává i moc a na světě se mu v mladém těle líbí víc a víc, začíná přemýšlet, jakou lstí se ze svého úpisu Peklu vymanit…

Láska, humor, napětí, ale hlavně lákavá ďáblova nabídka v atraktivním příběhu na věčné téma ztraceného a znovu nalezeného mládí!

Velkolepě pojatý muzikál Mefisto byl producenty a autory připravován k příležitosti 10. výročí otevření divadla Hybernia. Od své premiéry 1.11.2016 muzikál již brzy dosáhne 100. reprízy, a proto nastal čas přichystat pořádnou oslavu, která se uskuteční 22.11. od 18 hodin.

Na pódiu po děkovačce k hrajícímu obsazení budou pozváni i přítomné alternace herců a je přichystáno ještě překvapení v podobě vzácného hosta. Následně jsou zváni všichni diváci do foyer na slavnostní přípitek a rozkrojení dortu s herci muzikálu Mefisto, kde proběhne autogramiáda a focení.

Související

Jubilejní 100. repríza úspěšného muzikálu Mefisto

Jubilejní 100. repríza úspěšného muzikálu Mefisto

Ďábelský muzikál Mefisto odehrál 100. reprízu a nejen na diváky čekalo plno překvapení. Velkolepě pojatý muzikál měl premiéru v listopadu 2016 a během té doby si u publika získal pověst jednoho z nejúspěšnějších hudebních projektů současné divadelní scény. Výkony herců ocenila i kritika a Josef Vojtek si za titulní dvojroli Mefista/Fausta odnesl prestižní divadelní Cenu Thálie. A čím bylo výročí tak výjimečné?
Jan Kříž

Návrat ztraceného Jana Kříže

Praha - Úspěšný český muzikálový herec, oceněný dvěma cenami Thálie, si na rok odskočil do sousedního Německa, kde byl obsazen do role významného muzikálu. Touto výraznou osobností je Jan Kříž, který se vrací do Divadla Hybernia a opět se vrátí do role Andreuciho resp. mladého Fausta v jednom z nejúspěšnějších muzikálů současnosti – Mefista – mj. také oceněný Thálii za dvojroli Mefista a Fausta v podání Josefa Vojtka.

Více souvisejících

muzikál Mefisto divadlo Hybernia

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy