Slovácké divadlo chystá oslavu narozenin Květy Fialové

Uherské Hradiště - Většina českých a moravských divadel začne novou sezónu až v prvních zářijových dnech, v Uherském Hradišti je to ale jinak. Slovácké divadlo zahájilo sedmašedesátou sezónu už ve čtvrtek 25. srpna, všechna následující představení jsou vyprodána, řekl Mediafaxu herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

„Letošní start je jeden z nejostřejších, jaké jsem v poslední době zažil. Je ale pravda, že si o to naši diváci řekli a byli bychom sami proti sobě, kdybychom byli k jejich přáním hluší,“ vysvětlil Josef Kubáník s tím, že hned od začátku čeká divadelní soubor pořádný zápřah.

„Hned první večer jsme hráli před zcela vyprodaným hledištěm Rychlé šípy, další den nás čeká festival Divadelní Luhačovice, kde představíme komedii Bůh masakru a opět zamíříme ven s Rychlými šípy. Doma k nim přidáme ještě komedii 1+2=6 a Harolda a Maude,“ shrnul Kubáník program nejbližších srpnových dnů.

Poslední srpnový týden se ve Slováckém divadle ponese také ve znamení dvaaosmdesátých narozenin legendární herečky Květy Fialové. Také letos bude v jejich podvečer hrát svoji životní roli hraběnky Maude v černé komedie Harold a Maude. V březnu za ni dostala nejvyšší divadelní ocenění v zemi – cenu Thálie a měla jediné přání – zahrát si ji k narozeninám.

„Je to můj životní příběh. I já jsem stejně jako Maude ve svém věku šťastná, i já žiju svobodně a raduju se z každého dne, který na mě ještě čeká,“ konstatovala herečka.

O případných oslavách na jevišti Slováckého divadla ale Fialová zatím nic netuší. „Jenže já jsem nic netušila ani loni a dopadlo to nakonec tak, že jsem zažila snad nejkrásnější oslavu v mém životě. Ale i kdyby nic nebylo, já jsem svůj životní dárek v podobě Harolda a Maude ve Slováckém divadle dostala,“ dodala.

Více o průběhu oslav neprozradil ani Josef Kubáník, který legendární herečce v Harold a Maude výtečně sekunduje. „Paní Fialová opravdu nemá tušení, ale dárek bude. A jaký!“

Vyprodané hlediště se dárku pro Květu Fialovou dočká ve středu 31. srpna.

V dalších dnech se veškerá energie divadelníků ze Slováckého divadla bude soustředit na obnovenou premiéru komedie Penzion pro svobodné pány, která je na pořadu v pátek 9. září.

Kvůli zranění představitele jedné z hlavních rolí Zdeňka Trčálka se hra rok nehrála, ale herec je už v plné kondici. „Těším se. Penzion jsme měli my herci i diváci moc rádi. Jsem ale přesvědčený, že ta vynucená pauza bude znamenat jen to, že všechny situace uzrály,“ svěřil se Trčálek.

Související

Více souvisejících

Květa Fialová

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy