Divadlo Reduta: Rodinné drama, cyklus koncertů i komediální kabaret

Brno - Divadlo Reduta láká diváky v nejbližších dnech na pestrý repertoár. Těšit se můžete na Pitínského Kalibův zločin, cyklus koncertů Czech Virtuosi a také komediální kabaretní úpravu Richarda III.

V pondělí 23. září uvede Divadlo Reduta hostující inscenaci Slováckého divadla Kalibův zločin v režii Jana Antonína Pitínského. Dramatizace vesnického románu K. V. Raise možná leckoho překvapí aktuálností tématu, jež bychom dnes nejspíše označili termínem „domácí násilí" (zde navíc uplatňované na muži), břitkostí a neomšelostí. Silný příběh muže, jehož nerovný – a ze strany o mnoho let mladší nevěsty i vypočítavý – sňatek a následné intriky tchýně postupně dovedou až k tragickému konci, je napínavým rodinným dramatem.Klicperovo divadlo z Hradce Králové pro změnu přiveze do Brna příběh z období války růží, ve kterém padouch nezná bratra, královny šílí žalem a cely v Toweru praskají ve švech, tentokrát v cynicky komediální kabaretní úpravě v režii Davida Drábka. Inscenaci Richard III. mohou diváci očekávat již 1. října v Divadle Reduta. Proslulá Shakespearova hra bude ztvárněna jako kabaret o bezmoci mocných, a to bez soucitu, bez blankversu, zato s hrbem rostoucím jak houba po dešti. Pavlína Štorková v titulní roli mrzkého padoucha s neodolatelným cynickým humorem, Jan Sklenář, Hynek Pech, Filip Richtermoc a Lubor Novotný jako anglické královny!Pestrý repertoár divadla dále nabízí i cyklus koncertů Czech Virtuosi, na který se diváci mohou těšit 8. října. Komorní orchestr Czech Virtuosi, který se za dvanáct let své existence stal stálicí na koncertních pódiích nejen v České republice, ale i v zahraničí, opět navazuje na tradiční cyklus koncertů v Divadle Reduta. Ve slavnostním Mozartově sále představí Czech Virtuosi skladby L.v. Beethovena a A. Glazunova. Lákadlem večera vedle dirigenta Ondřeje Vrabce bude hostující americká houslistka Esther Yoo, která poprvé jako sólistka stála před orchestrem již v osmi letech a získala řadu cen v prestižních světových soutěžích.

Související

Divadlo Reduta - hra Mars

RECENZE: Mars si odbyl premiéru v divadle Reduta v Brně

Divadelní hra německého současného dramatika Mayenburga Mars je žánrově všechno možné, jenom ne klasickou dramatickou tvorbou. Pohybuje se někde mezi absurdním divadlem, sci-fi příběhem, černou komedií, nebo ukázkou reality show. A nemá daleko k Orwelovu románu 1984. Ať si divák tuto hru přiřadí k jakémukoliv žánru, jedno je jisté. Odchází z divadelního sálu s pocitem, že je ten příběh vlastně o nás všech.
Mirandolína (NdB)

RECENZE: Mirandolína v Brně ukázala, jak se bránit Mee Too

RECENZE - Ten titulek prosím neberte až tak vážně. Současné šílenství kolem obtěžování žen se dostalo (nejenom v americké) společnosti tak daleko, že se muž musí bát pomoci ženě do kabátu, nebo ji dát přednost ve dveřích. V Goldoniho komedii je to vtipně zpřevrácené. Mirandolína dává elegantně „na frak“ svým roztouženým nápadníkům a je to opravdu komické. Divadlo REDUTA Národního divadla v Brně má tak v repertoáru titul, který diváky potěší.

Více souvisejících

Divadlo Reduta Klicperovo divadlo

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy