Divadlo Disk uvede absolventsou incenaci Kabaret

Praha - Divadlo DISK uvede 2. března 2014 první absolventskou inscenaci 3. ročníku herectví a 4. ročníku dramaturgie činoherního divadla DAMU. Ve spolupráci s renomovaným muzikálovým režisérem Lumírem Olšovským se studenti rozhodli překročit hranice činohry a nastudováním klasiky muzikálového žánru dokazují, že nejen „celý svět je jeviště a všichni lidé na něm jenom herci“, ale především, že „život je šou a kabaret a hraje se pořád dál“.

Ekonomická krize. Pokřivená morálka. Názorový chaos. Touha užívat si a vyzkoušet vše dostupné, překračovat všechny hranice a zároveň sílící volání po obnovení ztraceného řádu. Současnost? Ne. Berlín 1931. Kabaret Kit Kat Klub je obrazem života nejen celého tehdejšího Německa, ale především celé společnosti, která ve svém podivném rozkladu svěří svou budoucnost do nesprávných rukou.Je čas připomenout si nádhernou minulost, poukázat na nádhernou přítomnost a varovat před nádhernou budoucností... To vše pod rouškou nádherné hudební show!

Pro svou první inscenací absolventské sezóny v divadle DISK si studenti katedry činoherního divadla vybrali titul, jehož hlavní hrdinové se touží prosadit ve světě umění. Jejich ideály však naráží nejen na tehdejší sociálně-politické problémy doby, ale především na tvrdou realitu světa, kde se každý snaží urvat své vlastní místo na výsluní. Zda to budou mít jejich představitelé, dnešní studenti herectví, v současném světě jednodušší, ukáže až čas, ale na jejich první vykročení se můžete přijít podívat již v nejbližších dnech!

Související

Maloměšťákova svatba

U maloměšťáků bude veselka! Brecht v režii DAMU

Divadlo DISK představí premiéru inscenace "Maloměšťákova svatba" podle Bertolta Brechta.  Tato groteska, kterou režíruje Gabriela Gabašová, zdůrazňuje sebestřednost a bezohlednost moderního člověka. Představení se odehraje na pódium Divadelní fakulty Akademie múzických umění v Praze. Toto je třetí absolventská inscenace studentů čtvrtého ročníku oboru herectví a druhého magisterského ročníku oboru režie a dramaturgie na katedře činoherního divadla DAMU.
Autorská inscenace studentů absolventského ročníku katedry alternativního a loutkového divadla DAMU Encyklopedie ničeho.

Encyklopedie, která se nedá přečíst, která se musí zažít

Autorská inscenace Encyklopedie ničeho studentů Katedry alternativního a loutkového divadla (KALD) DAMU se zabývá tématem nonsensu v kontextu divadelního prostředí. Tvůrčí tým vytváří jevištní encyklopedii, ve které se snaží zpochybnit představu o „správných“ a „užitečných“ informacích v kontextu současného světa. Projekt vzniká jako první inscenace absolvujícího hereckého ročníku a bude mít premiéru 2. března v divadle Disk. 

Více souvisejících

Divadlo DISK

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy