Jak si poradí Oldřich Navrátil s blechami?

Praha – Tento týden na repertoár Studia Ypsilon přibude nová inscenace. V hře Milana Šotka se představí řada populárních herců, kteří se budou muset vypořádat se zvířátky, jejichž život po objevení bývá spíše krátký. Ve Studiu Ypsilon ale blechy nezlikvidují. Místo toho je vycvičí.

Nový bleší cirkus vypráví o „Kocourkově dnešních dnů," kam jednoho dne zavítá principál blešího cirkusu Jindřich Skořápka (Jakub Slach), ale produkce je skandálně přerušena. Místní totiž Skořápku považují za podvodníka a jeho cirkus zničí. Dvě přední herečky (blechy, samice) se navíc ve všeobecném zmatku zaběhnou na městské zasedání, které se sešlo, aby vyřešilo „poselství příštím generacím."

Komedie Nový bleší cirus je o třech dějstvích s nápaditými intermezzy a stand-up výstupy principála Skořápky. Vše je poměřováno blechami a na svět nahlíženo přes zvětšovací sklo grotesky jako na bleší cirkus.

Nový bleší cirkus, je nová hra, kterou herci Studia Ypsilon připravily na konec této divadelní sezony.Autorem hry je držitel ceny Alfréda Radoka Milan Šotek, který za text této hry záskal druhé místo při udílení cen Evalda Schorma. Šotek s divadlem již dříve spolupracoval, možná proto mu ředitel Studia Ypsilon Jan Schmid před čtyřmi lety zavolal. „Najednou zazvonil o prázdninách telefon: „Tady Schmid. Vy byste měl napsat něco pro Ypsilonku," přibližuje celý začátek Nového blešího cirkusu autor a režisér Šotek.

„Měl jsem z toho obrovskou radost, obrovský respekt a také dlouho žádný nápad. Pak to chvilku vypadalo, že by Blešky režíroval on sám, nakonec mně svěřil i to. Když jsem se na ně připravoval a došel ke scéně, ve které ožije smeták a začne rejdit po místnosti, došlo mi, jak lehce se mi psalo s vědomím, že si s tím na scéně bude muset poradit někdo jiný," dodává Šotek..

Diváci uvidí řadu ypsilonských herců, Oldřicha Navrátila, Pavla Nového, Jana Jiráně, Martina Janouše, z dámské části souboru Renatu Rychlou, Barboru Vyskočilovou, Jiřinu Vackovou a hostující Lucii Polišenskou a Paulínu Labudovou. Hudbu připravil skladatel a aranžér Zdeněk Dočekal, který pro tuto inscenaci zhudebnil Hálkovy Večerní písně.

Premiéry inscenace proběhnou ve Studiu Ypsilon v pátek 6. a v neděli 8. června. Do konce sezony můžete bleší cirkus navštívit ještě dvakrát, 9. a 23. června.

Související

Představení Swing se vrací neboli o štěstí ve Studiu Ypsilon

Swing se vrací do Ypsilonky

Praha - Studio Ypsilon chystá jevištní novinku – inscenaci s názvem Swing se vrací neboli o štěstí. Premiéry jsou plánovány na 15. a 17. ledna. V představení budou hostovat známé osobnosti, třeba Jiří Korn, jazzová zpěvačka Jitka Vrbová nebo Josef Zíma.

Více souvisejících

Studio Ypsilon Oldřich Navrátil

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy