Muzikál oživí osvědčené hity Neckáře, který si v něm zahraje mrtvého

Praha – Divadlo Broadway připravuje na březen příštího roku nový muzikál, který bude tvořen hudbou bratrů Neckářových. Zpěvák Václav Neckář si v něm dokonce i zahraje, ale jeho role bude mít malinkatý háček.

Na konci uplynulého týdne představilo Divadlo Broadway v areálu Letenského zámečku chystaný muzikál, v jehož průběhu zazní řada hitů, které zpíval Václav Neckář. Muzikál se jmenuje podle jednoho z nich „Mýdlový princ".

Zatím není dáno obsazení, které se v muzikálu objeví. Jisté však je, že se v muzikálu objeví původní interpret slavných hitů, Václav Neckář. Na tiskové konferenci si postěžoval, že ho v každém filmu zabili. V tomto muzikálu nezemře. Bude hrát mrtvého od začátku, jak řekl s pobavením.

Tvůrci mají vizi, koho by v Mýdlovém princi rádi viděli, ale zatím nechtěli nic prozrazovat. Na podzim proběhnou konkurzy, na základě kterých budou role rozděleny. V muzikálu by však chtěli mix hereckých a pěveckých osobností. Režie se ujal Radek Baláš, produkce se ujal Oldřich Lichtenberg.

Obvykle k muzikálům vychází CD se všemi melodiemi. Tentokrát tomu bude jinak. Ačkoli se jedná o muzikál ze současnosti, stále v něm budou hrát roli písničky minulosti (i když některé takřka zlidověli). Proto se tvůrci rozhodli, že soundtrack vyjde, ale pouze na LP.

Mýdlový princ přinese příběh ne příliš úspěšného mladého muže, který to chce někam dotáhnout. Snaží se prosadit jako zpěvák a herec, ale na konkurzech se mu zatím nedaří, protože není dvakrát talentovaný. Když mu zemře otec, má zdědit poměrně rozsáhlý majetek, ale pouze pod podmínkou, že obnoví zaprášenou slávu místního ochotnického souboru a dostane se až na celostátní přehlídku ochotnických divadel, na Jiráskův Hronov. Tak zní podmínka závěti.

Hlavní hrdina se pokusí spolek znovu založit, k čemuž použije fígl. Aby místní dostal do souboru, „nakuká" jim, že je slavný pražský režisér, protože o jeho skutečném životě nemají ani páru. Do spolku se přihlásí skupina různorodých ochotníků a „režisér" pro ně napíše vlastní muzikál. Vydává se za učitelkou z mateřské školy, aby mu pomohla. Zde se začínají rýsovat známky romantického příběhu, který je však lemován trojicí jejích divokých dětí. Kvůli dědictví se však dostává na scénu expřítelkyně hlavního hrdiny. A tak se vše zamotává, nejen jeho vztah s krásnou učitelkou, ale i s cílem dostat se na divadelní přehlídku.

Související

Lidé se chrání před koronavirem, ilustrační foto

Účet pandemie v USA: Miliardy neprojetých mil a prázdná Broadway

V prvním březnovém týdnu přišlo do divadel na známé newyorské třídě Broadway 253.453 diváků. Od poloviny března si už na představení nezašel ani jeden. Jen za březen a duben se kvůli přechodu na distanční výuku nenaservírovalo asi 400 milionů školních obědů. Tyto i další nevšední statistiky přinesla na konci roku agentura AP ve snaze lépe ilustrovat proměnu Spojených států v době pandemie.

Více souvisejících

Divadlo Broadway Václav Neckář

Aktuálně se děje

před 11 minutami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 41 minutami

před 41 minutami

před 42 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

U Masarykova nádraží nejezdí tramvaje. Úpravy vedení linek budou platit až do léta

Až téměř do letních prázdnin ovlivní hromadnou dopravu v Praze výluka kvůli rekonstrukci klíčové tramvajové trati v centru hlavního města. Řada tramvajových linek má upravené trasy, několik nových linek vzniklo. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy