Festival La Película vzdá poctu Antoniu Banderasovi

Praha – Pomalu se blíží festival španělských filmů festival LA PELÍCULA. Tento rok ale bude jubilejní. Desátý ročník přinese nejen nejnovější španělské filmy, ale také vzdá poctu herci Antoniu Banderasovi.

Festival LA PALÍCULA patří aktuální španělské kinematografii, ale diváci se mohou těšit také na to nejzajímavější z latinskoamerické tvorby. Kompletní program zatím není zveřejněný, ale zahajovacím snímkem bude Arktida, dále uvidíte filmy Černé diamanty či Budapešťský anděl. Z latinskoamerických filmů uvidíte argentinské Divoké historiky, chilské Psí maso, venezuelské Příšerné vlasy nebo kubánský snímek Kde je Esther?.

Jedna ze sekcí přehlídky španělsky mluvených filmů LA PELÍCULA bude věnovaná čtyřiapadesátiletému herci Antoniu Banderasovi. Součástí festivalu tak bude Kdyby ti řekli, že jsem padl nebo Slast ze zabíjení, bláznivá komedie Jedna navíc, muzikálová komedie Faraonův dvůr či snímek Letní déšť, kde se představuje jako režisér.

„Představíme tohoto všestranného umělce především v jeho hereckých počátcích, které mohou být pro mnohé diváky překvapením. Uvidíme ho například jako skrývajícího se republikána nebo tančícího a zpívajícího mnicha. Španělská filmová akademie mu udělila cenu Čestný Goya a stal se tak nejmladším držitelem tohoto prestižního ocenění," uvádí dramaturg festivalu David Čeněk.

Na jubilejní ročník se můžete těšit třetí únorový týden. Pražské kino Světozor bude od 17. do 22. února 2015 patřit pražské části festivalu LA PELÍCULA. V brněnském kině Scala bude probíhat ve dnech 19. – 22. února, v ostravském Minikině 23. – 25. února a do královéhradeckého Bio Central se festival dostaví na dny 26. – 28. února 2015.

Festival pořádají Velvyslanectví Španělska, Institut Cervantes a kino Světozor.

Související

Hororová komedie Čarodějnice ze Zugarramurdi

Festival La Película uvede oceněné filmy i posledního Almodóvara

Praha – Již devátý ročník festivalu La Película představí nejlepší výběr ze současné španělsky mluvené kinematografie. V programu nebudou chybět ani favorité nadcházejících španělských výročních cen Goya, poslední film z dílny jednoho z nejznámějších španělských režisérů současnosti Pedra Almodóvara či snímky okupující první příčky žebříčků návštěvnosti španělských kin. Festival se bude konat tradičně v pražském kině Světozor od 18. do 23. února.

Více souvisejících

Festival La Película Antonio Banderas

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy