Angelina Jolie natočí film o krvavém režimu Rudých Khmerů

Los Angeles - Angelina Jolie natočí film o brutálním režimu Rudých Khmerů. Snímek bude vycházet z knihy "Nejdřív zabili mého otce: Dcera Kambodže vzpomíná", kterou napsala kambodžská spisovatelka Loung Ungová.

Za vlády Rudých Khmerů v 70. letech bylo v Kambodži zabito nebo zemřelo v důsledku hladomoru nejméně 1,7 milionu lidí. Poté, co v dubnu 1975 Rudí Khmerové převzali moc, začali usilovat o vytvoření zemědělské společnosti bez peněz i městských obyvatel. Během několika dní tak přinutili zhruba dva miliony obyvatel Phnompenhu vyklidit hlavní město. Ty, kdo odmítli odejít, vojáci zastřelili.

Film by měl být dostupný ve webové videopůjčovně Netflix koncem roku 2016 a měl by být k vidění také na velkých filmových festivalech. Jolie, která na scénáři spolupracovala s Ungovou, prohlásila, že kniha jí pomohla hlouběji pochopit, jak děti prožívají válku.

Jolie loni jako režisérka uvedla drama z druhé světové války Nezlomný, které vypráví skutečný příběh olympijského běžce Louise Zamperiniho zajatého japonskými vojáky během druhé světové války.

Související

Angelina Jolie

Do Lvova přijela americká herečka Angelina Jolie, navštívila uprchlíky

V západoukrajinském Lvově je americká herečka Angelina Jolie, informují ukrajinská média. Herečka přijela na hlavní nádraží ve Lvově přivítat vnitřně vysídlené Ukrajince, kteří přijeli evakuačním vlakem z Pokrovska v Doněcké oblasti, informoval list Kyiv Independent. Podle ruské služby BBC se hollywoodská hvězda, která je známá svým zapojením do charitativních projektů, objevila v jedné z místních kaváren.
film Eternals

RECENZE: Specifická komiksovka Eternals si pohrává s alternativní historií světa

Dočkali jsme se. Marvel fanouškům servíruje další snímek ze svého univerza, který tentokrát stojí na vlastních nohou. Netradiční podívaná s rozmáchlou stopáží ukazuje, že Marvel nejsou jen barvičky a atrakce. Režisérka a scénáristka Chloé Zhao se nebojí těžkých témat ani palčivých otázek, ale na jeden snímek je toho snad až příliš moc.

Více souvisejících

Angelina Jolie Rudí Khmerové filmy

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy