V Praze startuje přehlídka divácky nejúspěšnějších filmů 2015

Praha - V artových kinech Atlas, Evald, Lucerna a MAT se ode dneška do 16. prosince koná BEST FILM FEST, který během jednoho týdne představí nejúspěšnější a divácky nejnavštěvovanější filmy druhé poloviny letošního roku. Na jednotlivé filmy stojí vstupenka 69 Kč.

Až do středy příštího týdne můžete navštívit deváté vydání divácky úspěšné přehlídky, která probíhá vždy dvakrát do roka (zima a léto) a koná se od roku 2011. Promítat se budou převážně zahraniční tituly a to z rozličných žánrů, zhlédnout můžete např. sci-fi režiséra Ridleyho Scotta podle bestselleru Andyho Weira Marťan, velkofilm Roberta Zemeckise Muž na laně nebo nejnovější počin oscarového klasika Woodyho Allena Iracionální muž. Festival dále nabídne úspěšný snímek Mládí, napínavé drama Everest a také několik životopisných filmů – příběh počítačového génia Steve Jobs, z oblasti sportu The Program: Pád legendy o cyklistovi Armstrongovi nebo dokument Amy o zpěvačce Amy Winehouse.

Na programu festivalu nechybí ani české filmy oceněné na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary: kandidát na Oscara v kategorii debut roku Domácí péče, drama bratrů Hádkových Kobry a užovky nebo komedie Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově. Pořadatelé nezapomněli ani na dětské diváky, ti můžou navštívit pohádku Sedmero krkavců nebo animovaný film Rosa & Dara a jejich velká dobrodružství. V nabídce je i jeden tuzemský dokument, a to Cesta vzhůru mapující dramatický výstup Radka Jaroše na bájný vrchol K2 v rámci Expedice K2 2014.

Kompletní program festivalu najdete na adrese www.bestfilmfest.cz a na webových stránkách jednotlivých kin.

Související

Asijský filmový festival Filmasia

Festivalu Filmasia letos vévodí Filipínci

Praha - V pražských kinech Lucerna a Světozor bude zítra zahájen desátý ročník asijského filmového festivalu Filmasia. Otevírat ho budou díla z nepříliš známé filipínské kinematografie, druhá polovina bude již tradičně věnována korejské produkci. Akce potrvá do 9. prosince.
V pražském kině Lucerna startuje australský filmový festival

V pražském kině Lucerna startuje australský filmový festival

Praha - V pražském kině Lucerna dnes zahájí druhý ročník filmového festivalu Aussie Film Fest. Na přehlídce představí australské filmové hity bodující na festivalech i v kinech. Mezi 24 snímky pořadatelé nabídnou nejnovější i starší, celovečerní i krátké, hrané, dokumentární i animované filmy. Zahajovací Poslední taxi do Darwinu spolu s Dcerou patří k novinkám, které do Prahy přicestují krátce po své mezinárodní premiéře na festivalech v Benátkách a Torontu v září letošního roku.

Více souvisejících

Kino Lucerna Best Film Fest film Iracionální muž

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy