Pohádka Anděl Páně 2 má za sebou první předtáčku

Praha - Pamatujete si ještě na popleteného anděla Petronela, který svými činy způsobil víc katastrof než užitku? Jak by ne, vždyť se s ním o letošních Vánocích opět setkáme.

Film Anděl Páně se objeví v televizním programu v předštědrovečerním čase, ostatně bez něj by asi svátky klidu a míru nebyly tak nějak kompletní. Náprava namyšleného hraběte a změna nelehkého osudu dívky Dorotky musela nakonec proběhnout za zvláštního spojení nebeských a pekelných sil; nebýt čerta Uriáše, asi by to se všemi, včetně nešikovného anděla, dopadlo bledě.

Řekli byste, že film už má za sebou deset let? Příběh od samého počátku zamýšlený jako vánoční projekt České televize sbíral u diváků úspěchy a stal se neodmyslitelnou součástí adventní doby. Jenže jen máloco stárne rychleji než filmoví hrdinové. Proto se Petronel a Uriáš vydají opět na společnou pouť, tentokrát nikoli na panské sídlo, ale za ztraceným jablkem Poznání a při té příležitosti je čeká i nějaký ten dobrý skutek. Ovšem jak známe Petronela, asi bude vykoupen množstvím zmatků.

Stejně jako před deseti lety se před kamerou setkají Jiří Dvořák a Ivan Trojan (zdroj: Česká televize/Jiří Červený)

Režisér Jiří Strach může počítat s osvědčenou dvojicí Ivan Trojan a Jiří Dvořák, který po Troškových Strašidlech změní vizáž vodníka za osvědčeného příslušníka pekelných sil. Dále se můžeme těšit na Kláru Issovou, Vicu Kerekes či Aničku Čtvrtníčkovou v dětské hlavní roli Anežky. Scénář tentokrát napsal Marek Epstein a film, jehož natáčení se rozběhne v lednu, by měl mít premiéru příští rok na počátku vánočního měsíce. Doufejme, že žádné nadpřirozené síly v kombinaci s těmi reálnými natáčení nezkříží, vždyť Strach ještě paralelně pracuje na dvou dalších filmech, z nichž jeden je opět klasickou pohádkou.

Související

Více souvisejících

film Anděl Páně 2 Jiří Dvořák (herec) Ivan Trojan (herec)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy