Lze mopem vydělat miliony? Joy nás přesvědčí, že to jde

Praha - Do kin tento týden zamíří další film patřící do kategorie v poslední době stále častějších příběhů inspirovaných skutečnou událostí. Tentokrát bude hlavní hrdinkou typická americká hrdinka.

V životě mineme neuvěřitelné množství věcí, které denně bereme s naprostou samozřejmostí do ruky a vlastně nás nikdy nenapadlo se zamyslet nad tím, kdo na ně přišel a vypiplal je do stavu, který bychom měli nazývat bezchybným. Oprostěme se nyní od aut, televizí, počítačů a podobných záležitostí, ale zamiřme třeba do kuchyně, koupelny nebo obývacího pokoje. Co uděláme, když potřebujeme setřít bez námahy podlahu plnou špíny? Použijeme mop.

Právě tohle nám nabídne americký film, v zemi svého vzniku uvedený po Štědrém dnu jako útok na srdeční sval, neboť bychom ho mohli nazvat "jak domácí »otrokyně« ke štěstí přišla". Věkově blíže neurčená Joy totiž zakopává všude, kam se podívá, zdá se, že její velké sny podporované babičkou Mimi někam zapadly a je nemožné je najít. Stačí však jedna do jisté míry ponižující chvilka a Joy se kompletně život převrátí. Pokud vám synopse přijde jako hodně silný sirup made in USA, pak vězte, že v tomto případě aspoň tak docela neplatí, že rodina drží vždy pohromadě. 

Zdroj: youtube.com

Největší atrakcí bude nejspíš Jennifer Lawrence, kterou si divák už pevně spojil s rolí Katniss Everdeen. Nemálo lidí bude určitě zvědavých, zda se jí podaří vypořádat s přechodem na zcela jiný typ postavy, než je hlavní hrdinka ságy Hunger Games. Ovšem ani další jména na seznamu herců nejsou přehlédnutelná - čeká na nás Robert de Niro, Diane Ladd, Isabella Rossellini, Virginia Madsen či Bradley Cooper. Fanouškům statistik můžeme říci, že se opět na plátně setkají adoptivní příbuzní de Nirovi, po Stážistovi dokonce ve stejném roce.

Nenechme se tedy zmást zavádějícím názvem filmu a hlavně ho nepřekládejme - Joy v tomto případě opravdu není hračka a hlavní hrdinka bude muset vynaložit velké úsilí, aby neskončila na zcela opačném konci stupnice, něž jaký si vysnila. Pro ty, kteří se nespokojí s faktem, že věci existují dodejme, že se tvůrci inspirovali životním příběhem Joy Manganové, která se v roce 1990 skutečně stala "vynálezkyní" třásňového mopu.

Související

Více souvisejících

film Joy Robert de Niro Jennifer Lawrence (herečka)

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy