VIDEO: Když tančí ďábel s andělem, zpívá Lucie Bílá ve filmu o Lídě Baarové

Praha - Renčův film Lída Baarová doprovodí i album s hudbou Ondřeje Soukupa. Stěžejní píseň nazpívala Lucie Bílá.

Velkofilm Filipa Renče Lída Baarová bude následovat vydání stejnojmenného soundtracku. Stěžejní píseň Když tančí ďábel s andělem nazpívala Lucie Bílá. Hudbu složil Ondřej Soukup, textem ji opatřila Gabriela Osvaldová. Jednu ze skladeb zpívá i představitelka hlavní role, herečka Táňa Pauhofová. Vedle dobových písní tvoří většinu alba hudba filmová v provedení Českého symfonického orchestru.K titulní písni stihnul Filip Renč natočit dobový videoklip s Lucií Bílou coby prvorepublikovou hvězdou. Vrátil se tak do prostředí Hudebního divadla Karlín, kde do filmu natáčel několik zásadních scén.Bílá, Renč, Soukup a Osvaldová se sešli na společné práci popáté. Jejich první setkání se konalo v roce 1992 při vzniku klipu k písni Requiem (doprovázející film Requiem pro panenku) a vzápětí kontroverzním videu k písni Láska je láska. Obě vyšly na albu Missariel, které znamenalo pro zpěvačku i její autory zlom v jejich umělecké kariéře. Filip Renč pak ještě natočil jejich Zahradu rajských potěšení a Dalekohled.

Film Lída Baarová je výpravné drama o vztahu legendární české herečky s nacistickým ministrem propagandy Josephem Goebbelsem. Velký příběh o slávě a pádu, lásce a zradě, vině a trestu ve vyhrocené době natočil režisér Filip Renč (např. Requiem pro panenku, Rebelové, Román pro ženy, Hlídač č. 47) podle scénáře Ivana Hubače. Slavnostní premiéra proběhne 20. ledna 2016 v Praze.Ondřej Soukup je jedním z našich nejúspěšnějších skladatelů filmové hudby. Svědčí o tom nespočet ocenění v čele s oscarovým Koljou a Čeští lvi za Nejasnou zprávu o konci sveta a Tmavomodrý svět. Komponoval hudbu i k izraelskému filmu Intimate Grammar, který získal cenu Tokyo Sakura Grand Prix.Soundtrack Lída Baarová vyjde ve fyzické i digitální podobě 22. ledna 2016.

Zde se můžete podívat na klip „Když tančí ďábel s andělem"

Zdroj: YouTube

Související

Více souvisejících

film Lída Baarová Lucie Bílá

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vracet uprchlíky na Ukrajinu? Polsko je pro, Maďarsko to dělat nehodlá

Maďarsko nevydá uprchlíky Ukrajině a nezkoumá ani to, zda se jich týká branná povinnost, uvedl pro komerční televizi ATV maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy