DiCaprio jako Lenin? Nemyslitelné! Ruští komunisté se bouří

Moskva - Jak už jsme informovali, ruské filmové studio Lenfilm se zabývá možností natočit film o Leninovi. Jenže pravověrní komunisté se bouří a odmítají hollywoodskou hvězdu jako představitele vůdce socialistické revoluce.

Členům malé, ale velmi hlasité strany Ruští komunisté se vůbec nelíbí záměr studia obsadit do role Vladimira Iljiče Lenina amerického herce Leonarda DiCapria (Titanic, Prokletý ostrov a naposledy REVELANT, Zmrtvýchvstání). Hrozí stávkami, pokud Lenfilm své rozhodnutí nezmění.

"Poslali jsme do Lenfilmu dopis a sdělili jim, že takový postup by vyvolal protestní akce. Vyjádříme svůj nesouhlas občanskou neposlušností u vchodu do studia, prostě jim nedovolíme jít dovnitř." říká agentuře RIA Novosti jeden z vůdců stran Sergej Milinkovič. "Lenina by měl hrát ruský herec," vysvětlil hlavní důvod pobouřené nálady.

Celá situace nabrala na intenzitě poté, co ruská média citovala DiCapriův výrok, že by si v budoucnu rád zahrál Lenina, Putina nebo Rasputina. Potvrdil to mluvčí studia Valerij Karpov a dodal, že by neměl být problém podobný film realizovat. "DiCaprio je mladému Leninovi dost podobný, často je s ním srovnáván. Na opětovné vytvoření revolučního prostředí roku 1917 máme dost rekvizit." Záměr potvrdil i režisér, scénárista a producent Vladimir Bortko: "DiCaprio je velký umělec, může zahrát kohokoliv. Byl bych velice potěšen, kdybych jej mohl režírovat."

Strana Ruští komunisté je relativně malá, není prakticky známá ani ze strany významných legislativních iniciativ, ani se netěší velké podpoře veřejnosti. Může tedy jít o promyšlený mediální tah, jaký už její příslušníci vyzkoušeli v minulosti. Pokoušeli se například v rámci oslav Dne vítězství iniciovat zákaz tyčí na fotoaparáty k pořizování snímků selfie, chtěli vyloučit z olympijských her v Soči americké sportovce nebo žádali centrální banku, aby omezila prodej cizích měn ruským občanům. 

V polovině minulého roku oznámili Ruští komunisté, že připraví pro majitele placeného televizního kanálu seriál o Velké řijnové socialistické revoluci 1917, v němž budou oni sami hrát historické postavy a ke ztělesnění slavných osobností požádají nejvýznamější ruské herecké hvězdy. Seriál je stále aktuální a jeho realizace je plánována na začátek roku 2018.

Související

Následky požárů v Brazílii.

Amazonie opět v plamenech. Požárů je letos víc než loni, Bolsonaro čelí kritice

Brazílii v posledních týdnech sužuje nejen pandemie covidu-19, ale znovu také požáry amazonského deštného pralesa. Jen za prvních deset dní tohoto měsíce zaznamenal brazilský Národní ústav pro výzkum vesmíru (INPE) přes 10.000 požárů lesa v Amazonii, což je o 17 procent více než ve stejném období loni a nejvíc za deset let. Sezóna, v níž je tradičně nejvíce lesních požárů v Brazílii přitom teprve začíná.

Více souvisejících

Leonardo DiCaprio Vladimír Iljič Lenin Rusko

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy