DiCaprio piloval děkovný projev na Oscary 22 let. Co přesně řekl?

Los Angeles - Leonardo DiCaprio konečně po dlouhých letech trumfoval a po sérii ocenění získal také svého prvního Oscara. 41letý herec získal ocenění za hlavní mužskou roli ve filmu Revenant: Zmrtvýchvstání, za tuto roli získal například také Zlatý Globus. DiCaprio byl předtím na Oscara nominován již pětkrát.

Během předávání ceny tleskal dav DiCapriovi ve stoje, po dlouhých letech to konečně dokázal a získal svého prvního Oscara. Během svého projevu děkoval režisérovi, hercům a všem lidem kolem filmu Revenant, ale také své rodině, Martinu Scorseseovi za dosavadní spolupráci a také mnoha dalším.

Na konci svého projevu zdůraznil DiCaprio fakt, že rok 2015 byl nejteplejším rokem v historii a také zdůraznil, že klimatická změna není mýtus a jedná se o ohromnou hrozbu pro lidstvo.

"Klimatická změna je reálná, děje se právě teď, je to nejurgentnější hrozba, které čelí celý náš druh a musíme začít spolupracovat a přestat prokrastinovat," sdělil tleskajícímu publiku po přebrání ceny DiCaprio. "Neberme tuto planetu za samozřejmost, já dnešní večer neberu za samozřejmý," ukončil herec svůj projev.

Za svá slova DiCaprio sklidil na sociálních sítích velké množství pochval od známých herců a politiků. Na přípravu svého projevu měl také dlouhých 22 let, poprvé byl na Oscara nominován v roce 1994 za vedlejší roli ve filmu Co žere Gilberta Grapea.

Další nominace se dočkal v roce 2005 za hlavní roli ve filmu Letec, dále v roce 2007 za hlavní roli v Krvavém diamantu a v roce 2014 byl nominován za hlavní roli a produkci filmu Vlk z Wall Street. I přes to, že exceloval v nepřeberném množství hollywoodských trháků, oscarového ocenění se dočkal až nyní.

Související

Následky požárů v Brazílii.

Amazonie opět v plamenech. Požárů je letos víc než loni, Bolsonaro čelí kritice

Brazílii v posledních týdnech sužuje nejen pandemie covidu-19, ale znovu také požáry amazonského deštného pralesa. Jen za prvních deset dní tohoto měsíce zaznamenal brazilský Národní ústav pro výzkum vesmíru (INPE) přes 10.000 požárů lesa v Amazonii, což je o 17 procent více než ve stejném období loni a nejvíc za deset let. Sezóna, v níž je tradičně nejvíce lesních požárů v Brazílii přitom teprve začíná.

Více souvisejících

Leonardo DiCaprio filmové ceny oscar

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 37 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy