Nový Krteček se bude od pondělí vysílat v Číně, v ČR zatím jen jeden díl

Praha - Nové krátké filmy s Krtečkem, které vznikly v čínských studiích, se začnou v Číně vysílat v pondělí. V Česku pilotní díl uvede televize Barrandov spojená s čínskou společností CEFC.

Celá první série v počtu 26 dílů by se měla v Česku objevit od léta. "O tom, která televize je bude vysílat, se zatím jedná," řekla Karolína Milerová, vnučka tvůrce oblíbeného kresleného Krtka.

Nové filmy s ním vznikají v koprodukci čínské společnosti CCTV Animation a Milerové firmy Little mole cartoon, do níž jako investor a společník s minoritním podílem také vstoupila čínská společnost CEFC, jež v Česku masivně investuje.

Uzavřenou premiéru měl pilotní díl, v němž Krtek dostal 3D podobu, před rokem na Hradě u příležitosti návštěvy čínské vládní delegace. Seriál vzniká v produkci čínské státní televize CCTV, podpisu smlouvy asistovali v roce 2014 v Číně prezidenti obou zemí. Miloš Zeman Krtka propagoval jako jeden ze symbolů České republiky.

Ještě před uvedením nového Krtečka jede Milerová během Velikonoc do Číny. "V pondělí bude mít televize CCTV mezinárodní tiskovou konferenci, která slavnostně spustí vysílání nové série s Krtkem v Číně a která se také koná u příležitosti návštěvy čínského prezidenta v ČR," říká Milerová. V úterý se vrátí do Prahy, aby se na Hradě zúčastnila večeře obou prezidentů.

"Prvních 26 dílů je hotových a připravených i pro českou postprodukci, aby mohly být uvedeny i v tuzemské televizi," říká Milerová. Která to bude, není zatím zřejmé. Dříve se mluvilo jen o České televizi, pondělní program naznačuje, že ve hře může být i soukromá televize Barrandov.

Česká verze filmů bude mít upravenou hudbu, znělku i délku, čínské díly série jsou delší. Milerová věří, že uvedení nové série s Krtkem přinese i oživení zájmu o původního Krtka. Ten ve třech rozměrech může podle ní zaujmout děti starší, klasického Krtka mají rády ty nejmenší.

Související

Soud, ilustrační foto

Bitva o Krtečka ještě nekončí. Milerová podala dovolání k Nejvyššímu soudu

Sporem o smlouvu, na jejímž základě poskytovala Karolína Milerová povolení k výrobě produktů s pohádkovou postavičkou Krtečka, se musí zabývat Nejvyšší soud (NS). Milerová se společností Little Mole podala dovolání proti pravomocnému verdiktu, podle kterého smlouva není platná, a Milerová tedy ke Krtečkovi nemá licenci ani právo udílet podlicence dalším výrobcům.

Více souvisejících

seriál Krteček Čína Media

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy