Nejlepší výkon v dabingu: Ceny Františka Filipovského získali Štvrtecká a Jančík

Přelouš - Dnes se udělovaly Ceny Františka Filipovského za nejlepší ženský a mužský herecký výkon v dabingu. Vítězi se stali Jana Štvrtecká a Filip Jančík.

Štvrtecká ocenění získala za roli Vandy ve filmu Venuše v kožichu, Jančík za nadabování role Freddieho ve filmu Mistr.

Jančík při převzetí ceny řekl, že je to jeho první ocenění za práci v dabingu, které se věnuje dlouho. "Mám pocit, že dabingem trávím více času než doma," uvedl. ČTK řekl, že je nyní dabing jeho hlavní profese.

Ceny Františka Filipovského za celoživotní herecké mistrovství v dabingu, které uděluje Herecká asociace, získali herci Hana Maciuchová a Petr Pelzer. Ani jeden z nich dnes do Přelouče nedorazil, oba však zaslali natočený pozdrav. V něm Maciuchová uvedla, že ji získání ceny blaží, a připomněla, že Filipovského zažila jako kolegu při dabování. "Filipovský každou smyčku daboval s takovou vášní, přesností, několikrát, že jsem v úžasu stála a sledovala mistra," řekla Maciuchová.

Součástí slavnostního večera bylo také udílení dalších cen, například Cenu Františka Filipovského za dabingové zpracování audiovizuálního díla získal dabing snímku Carlos. Cena Františka Filipovského za překlad a úpravu dabovaného audiovizuálního díla získal tým pracující na dabingu snímku Venuše v kožichu.

Cenu Františka Filipovského za nejlepší zvuk získali Zdeněk Dušek a Eva Javůrková za snímek Verdi. Zvláštní cenu poroty za dětský herecký výkon v dabingu získal letos Matěj Převrátil za roli Finna Baxtera ve snímku Sám doma 5.

Ocenění za nejlepší dabing se v Přelouči, kde se herec František Filipovský narodil, udělují od roku 1995. Ceny mají podle pořadatelů zlepšit kvalitu a prestiž českého dabingu.

Související

Šťastný, Jan

Nejlepší dabing: Cenu Františka Filipovského získali Jan Šťastný a Vanda Hybnerová

Ceny za nejlepší mužský a ženský herecký výkon v dabingu dnes v Občanské záložně v Přelouči získali Jan Šťastný a Vanda Hybnerová. Společně s keramickou soškou a pamětními certifikáty si odvezli pamětní medaile s portrétem Františka Filipovského a s logem akce. Šťastný cenu získal za výkon v roli Salvadora Malloa ve snímku Bolest a sláva, Hybnerovou porota ocenila za dabing Heleny v seriálu Domácí hřiště I.
Z natáčení filmu Strašidla: Jiří Dvořák a Tereza Bebarová

Nejlepší dabing: Cenu Františka Filipovského získali David Novotný a Tereza Bebarová

David Novotný a Tereza Bebarová získali ceny za nejlepší mužský a ženský herecký výkon v dabingu. Z Přelouče si odvezli pamětní stříbrné medaile. Cenu Františka Filipovského Novotný získal za roli Adriana Cronauera, kterého ztvárnil herec Robin Williams, ve snímku Dobré ráno, Vietname. Dabing ho baví, poskytuje mu nové herecké úkoly, což byl i případ tohoto filmu, řekl novinářům Novotný.

Více souvisejících

Ceny Františka Filipovského Hana Maciuchová - Filip Jančík

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 5 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 12 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy