Hvězdné války ve víkendové návštěvnosti překonaly Anděla Páně 2

Praha - Dosud vedoucí českou pohádku Anděl Páně 2 o víkendu v návštěvnosti překonal americký fantasy a sci-fi snímek Rogue One: Star Wars Story. Na třetí místo se dostal americký film Fantastická zvířata.

Snímek Rogue One: Star Wars Story, který natočil režisér Gareth Edwards, ve víkendové tabulce nejúspěšnějších filmů v tuzemsku tržbami téměř 14,3 milionu korun překonal dosud vedoucí pohádku Anděl Páně 2. Film navštívilo 93.000 lidí.

Pohádku Anděl Páně 2 režiséra Jiřího Stracha o víkendu sice vidělo přes 101.500 lidí, ale tržby, které rozhodují o pořadí, byly o více než 1,1 milionu korun nižší.

Na třetí místo se o víkendu dostal americký film Fantastická zvířata a kde je najít, jehož tržby již překročily 60 milionů korun. Na čtvrté příčce je stejně jako minulý týden Pařba o Vánocích. Americkou komedii o vánočním večírku, který se poněkud vymkne z rukou, navštívilo za dva týdny více než 36.000 lidí. Pátá příčka patří animovanému americkému snímku Trollové. Vždy veselí a šťastní skřítkové, kteří nejvíce ze všeho milují hudbu, tanec a zpěv, na tržbách zatím vydělali 21,5 milionu korun.

Z českých filmů skončil v první dvacítce na jedenáctém místě animovaný film režisérky a výtvarnice Galiny Miklínové Lichožrouti, který zatím vidělo přes 268.000 diváků.

Související

Rogue One: Star Wars Story

5+1 způsob, jakým Rogue One "vylepšila" staré Star Wars

Praha – Ať už se vám nový příběh ze světa Hvězdných válek líbil, nebo ne, jedno je jisté – posádka Rogue One svým dobrodružstvím navždy změnila způsob, jakým budeme na původní filmy nahlížet. Nejvíce se chapadla doplňků a úprav přisála k původním Star Wars – Nové naději. Jak by také ne, Epizoda IV je na nejnovější přírůstek do světa největšího z filmových fenoménů velmi hladce napojena jak chronologicky, tak příběhem. Pojďme se tedy společně podívat na způsoby, jimiž Rogue One: Star Wars Story rozšířila kánon. Varování – článek vyzrazuje děj Rogue One.

Více souvisejících

film Rogue One: A Star Wars Story film Anděl Páně 2 Kina

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 32 minutami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 34 minutami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 11 hodinami

před 11 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

Policie vyšetřuje smrt ženy v centru Plzně. Nejspíš došlo k trestnému činu

Policie vyšetřuje v Plzni od úterního odpoledne úmrtí ženy, která nejspíš zemřela násilnou smrtí. Případ si převzali krajští kriminalisté. V západočeském městě dnes také museli strážci zákona evakuovat soudní budovy. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy