První ochutnávka z Deadpoola 2 a vše, co o filmu potřebujete vědět

Hollywood – O loňském komiksovém hitu nominovaném na Zlatý glóbus se toho již napsalo hodně. Jak to ale vypadá s jeho pokračováním?

Ve speciálním téměř čtyřminutovém videu, jež je v současnosti promítáno před začátkem filmu Logan – Wolverine (ovšem jen v USA) a které před dvěma dny na svůj oficiální YouTube kanál vypustil představitel hlavní role Ryan Reynolds, můžeme vidět klasickou superhrdinskou situaci se záchranou náhodného kolemjdoucího. Klasickou? Kdeže! Deadpool si v ní bere na paškál klasické komiksové klišé a ještě u toho stíhá pomrkávat na fanoušky nespočtem easter eggů (skrytých odkazů).

Povšimněte si zejména hudby hrající v pozadí. Pokud v ní poznáváte ústřední melodii ze starých Supermanů s Christopherem Reevem, můžete si přičíst bod. Další dvě políčka v odkazovém bingu si odškrtněte při rozpoznání upoutávek na zmíněný film Logan. Trochu víc práce dá najít plakáty na Pravdivou romanci a seriál Firefly, ale stále je to snazší než zaregistrovat na telefonní budce načmáranou zmínku o Nathanu Summersovi alias Cableovi (na něho přijde řeč níže). A maximálně tak bůh (rozuměj Stan Lee) ví, kolik dalších referencí se v kratičkém videu skrývá.

Co dalšího víme o Deadpoolovi 2? Kupodivu je toho docela hodně, pojďme si projít ty nejzásadnější informace…

Režisérská škatulata

V průběhu loňského roku všechny fanoušky překvapila zpráva, že se na režisérskou stoličku nevrátí Tim Miller. V podstatě neznámý režisér, z něhož udělala jednička horké zboží, se podle všeho neshodl s Ryanem Reynoldsem na tom, jak by mělo pokračování vypadat. A protože herecká hvězda a idol mnoha žen je s celým projektem již od nejistých počátků, rozhodl se pole vyklidit Miller.

Netrvalo to ani moc dlouho a našel se náhradník. Opět (na této pozici) vcelku nezkušený, opět někdo, kdo dokázal, že akce se dá natáčet i bez zbytečného množství počítačových efektů. Dlouholetá kaskadérská špička David Leitch stojí spolu se svým kolegou Chadem Strahelskim za úspěchem obou dílů Johna Wicka a zdá se být mužem stvořeným pro dohled nad nejukecanějším žoldákem světa.

Pomáhat by mu měli jak původní scénáristé jedničky (Rhett Reese a Paul Wernick), tak samotný Reynolds, který občas působí dojmem, že se svou postavou splynul v jednu bytost i ve svém veřejném životě (autor článku vřele doporučuje jeho twitterový účet).

Staré postavy

Tvůrci již potvrdili, že se vrátí všechny zásadní přeživší postavy (a dokonce i nějaká ta nedůležitá). Diváci se tak můžou těšit na Deadpoolovu lásku Vanessu (Morena Baccarinová), nejlepšího kamaráda Weasela (T.J. Miller) i indického řidiče Dopindera (Karan Soni). Dostaví se samozřejmě také Wadeovi mutantní kumpáni Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) a Colossus (Stefan Kapicic). Jak moc se na plátně zdrží, je věc jiná. Minimálně striptérka Vanessa by mohla mít opět vcelku zásadní roli a vynechat oblíbené X-Meny se také nezdá jako pravděpodobné.

Nové postavy

Přesto získají ruský muž z oceli a teenagerka s věčně znechuceným pohledem více než vydatnou konkurenci v podobě možná nejklasičtějších Deadpoolových společníků.

Již od potitulkové scény si fanoušci (i studio) lámou hlavou nad tím, kdo bude hrát nového Cablea. Syn Cyclopse, který se vrátil v čase a který je svojí nabručenou povahou a neschopností se usmát oblíbeným souputníkem komiksového Deadpoola. Tento kyborg s vojenskou minulostí (nebo budoucností?) by se později mohl přesunout do plánované X-Force – tedy dalšího filmu o mutantech naplánovaného studiem Fox na rok 2018.

S rolí šedivého zabijáka byli často spojováni herci jako Stephen Lang, Ron Pearlman, nebo John Hamm, v lednu ale Hugh Jackman na svém Twitteru zveřejnil fotografii jeho, Ryana Reynoldse a Pierce Brosnana. Tweet se stal vmžiku virálním a spekulace na sebe nenechaly dlouho čekat.

O měsíc později byla potvrzena účast Domino. Mutantka s ošemetnou schopností „mít štěstí“. Také ona patří mezi zamračené typy s vojenským výcvikem (navíc je dlouholetou partnerkou právě Cablea) a i její cesty často zkřížilo nesmrtelné avokádo s katanami. V jejím případě nemáme nejmenší tušení, kdo by se  její role mohl ujmout

Vše zůstává při starém

Deadpool se stal nejvýdělečnějším nepřístupným filmem v historii, je tedy jasné, že si vysloužil právo zaplavat si opět v eRkových vodách. Neměli bychom tak přijít o explicitní (a značně absurdní) násilí, ani o šílené vulgární hlásky.

Co nevíme?

Příběh dvojky zůstává nadále neznámý. Filmaři si drží všechny informace pěkně pod vestou a je otázka, jestli něco prozradí ještě letos. Očekávání tentokrát hrají v jejich prospěch, takže nás nemusí namlsávat a přesvědčovat, jako se o to snažili předloni.

Další neznámou je návrat Deadpoolova idolu – samotného Wolverinea. Hugh Jackman sice prohlásil, že se svojí největší rolí po Loganovi nadobro skončil, zároveň mu ale – jak sám později přiznal – nedošlo, že existuje také Deadpool. A protože jsou oba herci dobrými přáteli a jejich hecování na dálku se stává čím dál známějším, můžeme se možná těšit na nějaké cameo. A kdo ví, možná adamantiem napuštěný poděs konečně oblékne svůj legendární žlutočerný kostým.…

Film Deadpool 2 se začal natáčet před dvěma měsíci a do kin by se měl podívat v roce 2018, a to pravděpodobně buď v březnu, nebo červnu.

Související

film

RECENZE: Free Guy je povedená a zábavná akce s Ryanem Reynoldsem

Překvapivá pecka druhé poloviny léta. Reynolds si zahrál v nečekaně povedené a odsýpající akční komedii, v níž si jedna neherní postava uvědomí, že je součástí hry a rozhodne se změnit svůj osud. Taktovku udával režisér Stranger Things a výsledkem je překvapivě zábavná jízda.
Cable je ve světě komiksů ikona. Josh Brolin v této roli nezklamal.

Deadpool 2 je nesestřelitelný? Stále vede návštěvnost kin, bronz drží česká novinka

Praha - Americký akční film Deadpool 2 se v Česku promítá čtvrtým týdnem a z toho třikrát se po víkendu stal nejnavštěvovanějším snímkem. V čele žebříčku je i nyní. Podívaná míchající humor s brutalitou o uplynulém víkendu vidělo 15.600 lidí, kteří v pokladnách kin nechali 2,6 milionu korun. Celkem film utržil od svého uvedení v tuzemských kinech 45 milionů korun.

Více souvisejících

film Deadpool 2 X-Men studio 20th Century Fox Marvel Comics film Deadpool Ryan Reynolds

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 8 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

včera

včera

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy