Pavel Zuna končí ve zpravodajství TV Prima

Praha - Pavel Zuna končí ve funkci šéfredaktora zpravodajství soukromé televize Prima. Televize to uvedla ve své tiskové zprávě.

"V souvislosti se zvyšováním efektivity v období ekonomické krize se vedení Televize Prima dohodlo na ukončení spolupráce s Pavlem Zunou, šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky," sdělila tisková mluvčí Primy Jana Kocová.

Podle Kocové Zuna skončí také jako moderátor zpravodajství televize Prima. Jeho partnerka, Mirka Čejková v televizi zůstává. "S paní Čejkovou máme podepsanou smlouvu a bude teď na novém šéfredaktorovi, aby k paní Čejkové vybral nového partnera," řekla Kocová Mediafaxu.

Zuna ve funkci skončí ve čtvrtek 21.5.2009.

Zunova nástupce zatím Prima nevybrala. "Jméno nového šéfredaktora zatím není známé," řekla Mediafaxu Kocová s tím, že není jisté ani to, zda nástupce Pavla Zuny ve funkci šéfredaktora bude známo poté, co Zuna definitivně skončí.

Svůj odchod z TV Prima Pavel Zuna zprostředkovaně přes svou asistentku odmítl pro agenturu Mediafax komentovat s tím, že nechce s tiskem komunikovat. Podle serveru novinky.cz ale deníku Právo řekl: „Byl jsem odvolán. Vedení po mně požadovalo, aby, přestože jsem již ve zpravodajství milióny korun ušetřil, šetřil dále. To jsem považoval za nemožné, nemohl bych v tom případě garantovat kvalitu zpravodajství. Bylo mně však vedením televize řečeno, že kvalita není důležitá, důležitější jsou úspory. Přitom jsem již srazil ekonomický rozpočet ze 160 milionů korun na nějakých 128 milionů korun. Dál by to opravdu bylo na úkor kvality.“

„Myslím, že v tom případě je lepší pro obě strany se rozejít. Odcházím proto z obou funkcí, šéfovské i moderátorské, dohodou takřka okamžitě. Vyberu si nějakou dovolenou. Budoucnost zatím neřeším,“ poznamenal dále Zuna. Řekl ale také, že má tak zvanou konkurenční doložku ke smlouvě, což znamená, že po dobu šesti měsíců nesmí nastoupit do žádné jiné televize. Plat mu přitom poběží, jakoby pracoval.

Zuna začátkem února 2008 nasadil zprávy Primy přímo proti nejsledovanějšímu televiznímu zpravodajství v zemi, nováckým Televizním novinám. Prima tehdy přišla i s novou grafikou, novou znělkou a novými moderátorskými dvojicemi. Sledovanost zpráv ale nestoupala. Týden po spuštění nových zpráv spíše pozvolna klesala, dva dny po uvedení nových zpráv byla na jednom milionu a týden poté už na 0,7 milionu diváků. Statistika ukázala, že Prima pomohla posunem zpráv více České televizi než sobě. Zprávy na ČT1 totiž tehdy dosáhly sledovanosti kolem 1,3 milionu. Kvůli propadu sledovanosti ustoupila Prima ve vysílá televizního zpravodajství v půl osmé. Nyní hlavní zprávy začínají v 18:55.

Pavel Zuna absolvoval VŠE v Praze. Kariéru v médiích začal v roce 1991 v tehdejší Československé televizi na postu ekonomického redaktora. O rok později se stal moderátorem zpravodajství. Později přestoupil na post moderátora Televizních novin soukromé televize Nova, kde se v roce 1999 stal šéfredaktorem a ředitelem zpravodajství, později také programovým ředitelem televize. Podílel se miimo jiné na projektech Česko hledá SuperStar, Výměna manželek a Víkend. V televizi Prima působil od podzimu roku 2007, kde vedl zpravodajství a moderoval soutěžní hru "Ber nebo neber!"

Mezi své úspěchy Zuna počítá divácké ceny popularity, čtyři dětí, čestné uznání v obvodním kole recitační soutěže Pražské vajíčko (1980), 2. místo na halových přeborech Prahy mladších žáků v běhu na 50 m (1975).

Pavel Zuna TV Prima

Aktuálně se děje

před 26 minutami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 59 minutami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 1 hodinou

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Rusové zasáhli Oděsu raketami. Čtyři mrtví, 20 zraněných

Podle náčelníka Oděské regionální vojenské správy Olega Kipera, došlo večer 29. dubna k ruskému raketovému útoku na Oděsu. Vyžádal si oběti a zraněné.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy