Pátý díl Pirátů z Karibiku ovládl česká kina, tento týden dorazí Mumie s Tomem Cruisem

Praha - Pátý díl Pirátů z Karibiku s podtitulem Salazarova pomsta ovládl kina v Česku. Na druhém místě vstupuje do žebříčku akční sci-fi Wonder Woman o princezně Amazonek Dianě. Horor Vetřelec: Covenant si pohoršil.

Pátý díl Pirátů z Karibiku přilákal do kinosálů přes 290.000 diváků, kteří v pokladnách zanechali téměř 43,35 milionu korun. První díl s podtitulem Prokletí Černé perly zhlédlo v roce 2003 v českých kinech 350.000 diváků. Dvojka s podtitulem Truhla mrtvého muže do českých kin přilákala 580.000 lidí a trojka Na konci světa pobavila o rok později 440.000 diváků. Čtvrtý díl Na vlnách podivna zaznamenal 456.000 diváků.

Akční sci-fi Wonder Woman o premiérovém víkendu zaznamenala téměř 29.500 návštěvníků a tržby 4,29 milionu korun. Na třetí příčku z páté postoupila animovaná komedie Mimi šéf, jejíž tržby po sedmi týdnech od premiéry překročily 31,6 milionu korun. Naopak ze druhého na čtvrté si pohoršil snímek Vetřelec: Covenant. Snímek za tři týdny zaznamenal 103.500 lidí.

Pátou příčku obsadil americký akční film režiséra Jamese Gunna Strážci Galaxie Vol. 2. Snímek natočený podle komiksů za pět týdnů vydělal 39,1 milionu korun.

Na šestém místě skončila komedie Špunti na vodě, která má po osmi více než 260.000 diváků. Na třináctém místě se do žebříčku vrací komerčně nejúspěšnější český film promítaný v kinech Anděl Páně 2. Aktuálně na tržbách vykázal 137,18 milionu korun.

V čtvrtek do českých kin dorazí americký film Mumie s Tomem Cruisem, koprodukční drama Smrtihlav o životě Reinharda Heydricha, road movie Král Belgičanů a česká komedie Petra Václava Skokan.

Související

Více souvisejících

film Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta Kina kultura film Vetřelec: Covenant film Wonder Woman film Mumie (2017)

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 11 hodinami

raketový systém Patriot

Ukrajina dostane od Španělska rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

včera

včera

Vinice, ilustrační fotografie.

Vinaři vyúčtovali ztráty. Mráz způsobil škody za více než dvě miliardy

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohrady. V Čechách je dopad naprosto fatální, škody tam dosahují 95 procent. Na Moravě se pohybují minimálně na úrovni 23% snížení výnosu. Aktuální průzkum mezi vinaři vyčíslil celkové škody napáchané na letošní úrodě na více než 2 miliardy korun. Vinaři ale varují, že měnící se klima není jediným problémem domácího vinařství, a žádají aktivnější přístup k jejich řešení ze strany ministerstva. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Válek

Válek zmínil, jak české zdravotnictví těží z členství v EU

Mezi největší přínosy dvacetiletého členství Česka v Evropské unii patří například možnost čerpat zdravotní péči v kterékoliv zemi EU, společné registrace nových léků před vstupem na trh, zapojení do expertních sítí lékařů nebo sdílení expertizy Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve veřejném zdraví, konstatovalo ministerstvo zdravotnictví. 

včera

včera

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

včera

včera

včera

včera

včera

Maďarsko převezme otěže EU. Szijjártó řekl, na co se během předsednictví zaměří

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy