Justice League i Charles Manson: Na čem pracují špičkoví filmoví režiséři?

Jména jako Quentin Tarantino či Steven Spielberg nejsou pro filmové fanoušky cizí. Podívali jsme se, co právě teď dělají populární režiséři. Filmoví nadšenci se rozhodně mají na co těšit.

Quentin Tarantino

Režisér Quentin Tarantino, který je známý svými krvavými filmy, se rozhodl překvapit své fanoušky. Ve středu oznámil, že by se jeho příští film měl zabývat reálnými událostmi. Projekt se má týkat Charlese Mansona a vražd v domě režiséra Romana Polanského. V srpnu 1969 „Mansonova rodina“ zavraždila režisérovu manželku Sharon Tate a čtyři její přátele. Roman Polanski se smrti vyhnul, protože zrovna natáčel film v Evropě.

Kromě filmu Hanební pancharti se žádný Tranatinův film neopíral o historickou událost. A i Hanební pancharti si s druhou světovou válkou udělali, co chtěli. Pokud se tedy Tatantino rozhodne ve filmu zobrazit to, co se stalo v roce 1969, bude to naprostou novinkou.

Podle serveru Variety Tarantino uvažuje o Margot Robbie nebo Jennifer Lawrence pro roli Sharon Tate a Brad Pitt možná obdrží nabídku zahrát si právníka Vincenta Bugliosiho, který pracoval pro obžalobu. Pokud vše vyjde, na filmu by se mělo začít pracovat na podzim.

Steven Spielberg

Steven Spielberg se nerad nudí, a tak má rozjetých hned několik projektů najednou. Teď pracuje na filmech The Papers a Ready Player One. Ve filmu The Papers se objeví Meryl Streep po boku Toma Hankse v příběhu o první žurnalistce deníku The Washington Post.

Ready Player One je pak science-fiction snímek inspirovaný stejnojmennou knihou. Hlavní charakter Parzival chce vyhrát hon za pokladem, na jehož konci by mohl získat moc nad virtuálním světem „The Oasis“. Autor knihy se při psaní inspiroval filmy Stevena Spielberga a je hrdý na to, že právě tento režisér se ujme zpracování jeho románu.

Hlavní roli bude hrát Tye Sheridan, který hrál Scotta Summerse v X-Men: Apocalypse. Kromě něho se ve filmu objeví Olivia Cooke, známá z filmu Ouija a seriálu Bates Motel, či britský herec Simon Pegg, který se kromě britských komedií objevil v sérii Mission Impossible či Star Trek.

Ridley Scott

Po nostalgickém návratu k sérii Alien se Ridley Scott pustil do nového projektu s názvem All the Money in the World. Toto drama pojednává o únosu Johna Paula Gettyho III., který patřil k dědicům ropného milionáře Jeana Paula Gettyho.

Hlavních rolí se ujmou Michelle Williams, Kevin Spacey, Mark Wahlberg a Charlie Plummer. Michelle Williams se ujme role Gail Harris, Gettyho maky. Jeana Paula Gettyho bude hrát Kevin Spacey a Mark Wahlberg zahraje Fletchera Chase. Johna Paula Gettyho III. si zahraje Charlie Plummer.

Wes Anderson

Posledním úspěchem Wese Andersona byl film Grandhotel Butapešť s Ralphem Fienesem, Willemem Dafoe či Jeffem Goldblumem v hlavních rolích. Tento film získal mnoho ocenění. Po menší pauze, kterou přerušila jen reklama pro H&M o Vánocích 2016 se Wes Anderson pustil do nového projektu.

Film Isle of Dogs bude animovanou komedií, která se má celá odehrávat v Japonsku. Film se bude týkat mladého chlapce a jeho výpravou, aby našel svého psa Rexe. Anderson obsadil svoje „dvorní herce“ Jeffa Goldbluma. F. Murray Abrahama, Tildu Swinton a Edwarda Nortona spolu s Bryanem Cranstonem či Lievem Schreiberem. Edward Norton si zahraje roli psa Rexe.

Joss Whedon

Tento režisér zaznamenal své první úspěchy při tvorbě seriálů Buffy, premožitelka upírů a Angel, později se však do povědomí dostal díky filmu Avengers z roku 2012, který patří do rodiny Marvelu. K tomu později přidal Avengers: Age of Ultron a první díl seriálu Agents of S.H.I.E.L.D.

Nyní má v plánu hororový film z druhé světové války a film o Batgirl. Média však zaujal spíše fakt, že se ujal práce na filmu Justice League, který spadá do filmového vesmíru DC, konkurenta Marvelu. Původní režisér Justice League Zack Snyder se na začátku roku totiž svojí role v produkci vzdal po smrti své dcery.

Whedon tedy převzal vedení a svoji vedoucí pozici podpořil přidáním nových scén a najmutím jiného autora hudby. Existují spekulace, že Warner Bros. měli již od počátku v plánu, aby se filmu ujal Joss Whedon.

Související

Více souvisejících

filmy režiséři Quentin Tarantino Steven Spielberg Ridley Scott

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy