Nejlepší výkony v dabingu? V Přelouči se tradičně udělovaly Ceny Františka Filipovského

Přelouč - Ceny Františka Filipovského za nejlepší výkon v dabingu dnes získali Martina Hudečková za roli Bridget Jonesové ve filmu Dítě Bridget Jonesové a Jiří Plachý za roli Freda Ballingera ve filmu Mládí. Ceny za celoživotní mistroství v dabingu získali herečka Marie Drahokoupilová, herec Jan Přeučil a režisér dabingu Jiří Kubík.

Ceny diváků získali Jana Musilová za roli agentky Scullyové v seriálu Akta X. a Jiří Dvořák za roli v seriálu Bylo, nebylo. Zvláštní cenu poroty za dětský herecký výkon v dabingu získal Ondřej Balcar za roli Jacka ve filmu Room.

Cenu za nejlepší zvuk dabovaného audiovizuálního díla udělila Asociace pracovníků se zvukem Jiřímu Götzovi za snímek Já, kocour. Cenu za překlad a úpravu dabovaného audiovizuálního díla získal Vojtěch Kostiha za překlad snímku Dítě Bridget Jonesové.

Cenu za dabingové zpracování audiovizuálního díla získal film Až tam nezbyl žádný v režii Petra Pospíchala, Cenu za dabingové zpracování televizních nebo filmových snímků animované a dětské tvorby udělilo Město Přelouč filmu Hledá se Dory. Ocenění za dabingové zpracování televizního seriálu získal seriál Vinyl.

Ocenění za nejlepší dabing se v Přelouči, kde se herec František Filipovský narodil, udělují od roku 1995. Ceny mají podle pořadatelů zlepšit kvalitu a prestiž českého dabingu.

Související

Šťastný, Jan

Nejlepší dabing: Cenu Františka Filipovského získali Jan Šťastný a Vanda Hybnerová

Ceny za nejlepší mužský a ženský herecký výkon v dabingu dnes v Občanské záložně v Přelouči získali Jan Šťastný a Vanda Hybnerová. Společně s keramickou soškou a pamětními certifikáty si odvezli pamětní medaile s portrétem Františka Filipovského a s logem akce. Šťastný cenu získal za výkon v roli Salvadora Malloa ve snímku Bolest a sláva, Hybnerovou porota ocenila za dabing Heleny v seriálu Domácí hřiště I.
Z natáčení filmu Strašidla: Jiří Dvořák a Tereza Bebarová

Nejlepší dabing: Cenu Františka Filipovského získali David Novotný a Tereza Bebarová

David Novotný a Tereza Bebarová získali ceny za nejlepší mužský a ženský herecký výkon v dabingu. Z Přelouče si odvezli pamětní stříbrné medaile. Cenu Františka Filipovského Novotný získal za roli Adriana Cronauera, kterého ztvárnil herec Robin Williams, ve snímku Dobré ráno, Vietname. Dabing ho baví, poskytuje mu nové herecké úkoly, což byl i případ tohoto filmu, řekl novinářům Novotný.

Více souvisejících

Ceny Františka Filipovského Jan Přeučil kultura filmy

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy