Češi se rádi bojí. Návštěvnost kin podruhé za sebou ovládl horor To

Praha - Diváky v českých biografech druhý víkend za sebou nejvíce lákal americký film To natočený podle stejnojmenného románu Stephena Kinga. Na druhé pozici je animovaný snímek Hurvínek a kouzelné muzeum. Bronz si odnáší film Jana Svěráka Po strništi bos.

"To" (It) od čtvrtka do neděle zhlédlo téměř 47.000 lidí. Návštěvnost hororu režiséra Andyho Muschiettiho klesla proti předchozímu premiérovému víkendu zhruba o čtvrtinu, za vstupenky lidé tentokrát dali víc než 7,1 milionu korun.

Na animovaného Hurvínka do kin vyrazilo téměř 21.400 lidí a v pokladnách nechali skoro 2,9 milionu Kč. Na snímek, který Jan Svěrák napsal a natočil podle knižní předlohy svého otce Zdeňka, do biografů přišlo víc než 19.500 diváků. Utratili 2,7 milionu korun. Film v tržbách překročil 50 milionů. Vyplývá to z údajů, které na svém webu zveřejnila Unie filmových distributorů (UFD).

Na dalších třech místech víkendové návštěvnosti se seřadily novinky. Americkou romantickou komedii Který je ten pravý? vidělo téměř 16.600 lidí, na akční thriller Americký zabiják vyrazilo zhruba 8100 diváků a na český snímek o úspěšných youtuberech Nejsledovanější od režiséra Jiřího Sádka se prodalo přes 9200 vstupenek.

Ve čtvrtek do českých kin dorazí dokument Nerodič od režisérky Jany Počtové, film Sama s loni zesnulou Lubou Skořepovou v hlavní roli a také animovaný snímek Zkrátka kraťas, který je pásmem 11 krátkých filmů ze šesti zemí střední a východní Evropy.

Ze zahraničních filmů má premiéru animovaná akční komedie LEGO® Ninjago® film či americko-britská akční dobrodružná komedie Kingsman: Zlatý kruh.

Související

Více souvisejících

filmy Kina film To film Hurvínek a kouzelné muzeum film Po strništi bos kultura

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 32 minutami

před 41 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy