Tarantino dává dohromady herecké obsazení svého nového filmu

Hollywood - Tarantinův devátý film „Once Upon a Time in Hollywood“ dostává konkrétnější směr. Premiéra bude v srpnu 2019 a na plátně se objeví známá herecká esa jako Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Burt Reynolds nebo Kurt Russell.

V roce 2014 Tarantino šokoval filmový svět, když ohlásil svůj odchod do režisérského důchodu. Sám k tomu dodal, že chce odejít v době, kdy bude plný sil. Nechce být na scéně tak dlouho, než jej požádají, aby odešel. Dva roky na to, v listopadu 2016, potvrdil předchozí tvrzení a řekl: „dva filmy a dost.“

„Once Upon a Time in Hollywood“ je tedy tarantinovským „předposledním“ filmem za předpokladu, že režisér dodrží svého slova. Děj bude zasazený do Los Angeles v roce 1969, kdy je Hollywood na vrcholu hippie éry. Scénář se bude točit kolem Mansonových vražd včetně vraždy těhotné herečky Sharon Tate (tehdejší manželka režiséra Romana Polanského – pozn. autora). Režisér podotýká, že film se v žádném případě nebude soustředit na Mansona.

Hlavní hrdinové jsou Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), bývalá hvězda westernového televizního seriálu a Cliff Booth (Brad Pitt), Daltonův dlouholetý kaskadér. Oba se snaží neúspěšně prorazit v Hollywoodu, který díky razantním změnám nepoznávají. Rick je sousedem velmi slavné herečky Sharon Tate (Margot Robbie), čímž zápletka dostává nový rozměr. 

Podle nejnovějších informací chce Tarantino do menších rolí obsadit své oblíbence z předchozí filmu „Osm hrozných“. Nemůže jimi být nikdo jiný než Kurt Russell, Tim Roth nebo Michael Madsen. Burt Reynolds by měl ztvárnit George Spahna, slepého majitele ranče, na kterém se usadila Mansonova rodina.

Tarantinovy předchozí filmy produkoval Miramax a později The Weinstein Co. Obě společnosti byly filmového magnáta Harvey Weinsteina, který musel odstoupil z The Weinstein Co. poté, co byl obviněn ze sexuálního obtěžování a útoku v říjnu minulého roku.

„Once Upon a Time in Hollywood“ bude mít premiéru 9. srpna 2019 přesně v den padesátiletého výročí vražd Mansonovy rodiny.

Související

Předávání Zlatých glóbů

Zlatý glóbus: Nejlepším filmem je drama 1917, uspěl i Tarantino

Zlatý glóbus pro nejlepší film v kategorii drama dnes získal válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese, který si odnesl rovněž ocenění za režii. Film, který zachycuje v reálném čase dvojici mladých britských vojáků na sklonku první světové války, tak překvapivě porazil favorizované snímky Irčan Martina Scorseseho, Joker Todda Philipse a Manželská historie Noaha Baumbacha.

Více souvisejících

Quentin Tarantino Leonardo DiCaprio Charles Manson Brad Pitt Once Upon a Time in Hollywood

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

před 3 hodinami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 3 hodinami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 11 hodinami

Policie zasahuje na gymnáziu v Litvínově. Škola byla evakuována

Policie v pátek ráno zasahuje na gymnáziu v Litvínově v Ústeckém kraji. Evakuovány byly desítky studentů kvůli násilnému vstupu osoby do budovy. Strážci zákona podezřelého člověka zadrželi.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy