Vrátí se Evan Mcgregor ke Star Wars a vyřeší záhadu nejvýdělečnější filmové série?

Pověsti a záhady obházející filmovou ságu Star Wars jsou stejně početné, jako bývaly fronty na Lucasovy filmy. Žádný jiný popkulturní fenomén na světě nemá tolik příznivců, tudíž každá zmínka o tom, co nového přijde ze světa Hvězdných válek způsobí okamžitý poprask. Obzvláště silně zapůsobila zvěst, že se připravuje nový film o jedné z nejpopulárnějších postav původního filmu z roku 1977, která patřila i k hlavním tahounům prequelové trilogie. Ano, chystá se nový film o Obi-Wan Kenobim.

Vzhledem k stovkám miliónů dolarů, které přinese každý nový film společnosti Disney, není pochyb o tom, že bude v budoucnosti natočeno více filmů, než obsahoval původní záměr. Tedy nová trilogie a tři doplňkové filmy tzv. Star Wars Stories, které osvětlují okolnosti původní zápletky Star Wars. Nicméně nejnovější informace hovoří o tom, že právě oním třetím filmem z doplňkové série bude film Kenobi o prvním rytíři Jedi, který se objevil na stříbrných plátnech. Tehdy ho ztvárnil noblesní britský herec sir Alec Guinness. V prequelové trilogii z přelomu milénia se rolí mladého rytíře Obi-Wana Kenobiho proslavil Evan McGregor a právě jeho zájem o roli v novém filmu Star Wars vzbudil první vlnu podezření, že další film bude právě s Evanem McGregorem v hlavní roli.

Oproti ostatním hercům má McGregor jednu zásadní výhodu, vzhledem k povaze role by dnes měl být v “ideálním” věku pro natočení dalšího filmu, pokud by se časově odehrával mezi episodou III a episodou IV, o této časové lokaci filmu se v souvislosti s chystaným filmem také hovoří. I předchozí dva filmy ze série Star Wars Stories jsou totiž zasazeny do tohoto časového pásma mezi původními filmovými trilogiemi. Vše tak nahrává tomu, že právě na 30-ti letou mezeru ve světe Star Wars se nyní Lucasfilm pod křídly Disneyho chce zaměřit, a tím pádem se jedná i o nejpravděpodobnější prostor pro nový film Kenobi.

Ovšem je velkou záhadou, jak by filmaři s daným časovým úsekem naložili. Mnoho fanoušků si klade otázku, jak je možné, že Darth Vader nikdy nepřišel na to, že jeho syn žije na Tatooinu, když sám Vader z planety pocházel a stejně tak je velkou záhádou, proč zde nevystopoval Obi-Wana, s nímž měl nevyřízené účty z jejich posledního souboje, kdy nechal zraněného Anakin Skywalker napospas lávě na planetě Mustafar, což vedlo k jeho přeinstalaci na Dartha Vadera v jeho děsivém obleku. Přestože se skalní fanoušci obrací ke komiksové sérii pojednávající o životě Kenobiho mezi oběma trilogiemi, podle zkušeností s novými filmy, přijdou filmaři s něčím zcela odlišným, tak jako u všech nových filmů, kdy se dějem plejády knih a komiksů vůbec neinspirovali. Jedna věc je však jistá, ať už nový film, a můžeme říct i filmy, dopadnou jakkoliv, není pochyb o tom, že se bude jednat o obrovské kasovní trháky.

Do té doby se musí fanoušci spokojit jen s útržky informací. Každý střípek je však dobrý k další spekulaci. Například mnohé fanoušky vyděsila účast Evana McGregora na oficiální premiéře posledního filmu Star Wars filmu Solo. Přišel totiž bez vousu charakteristického pro mistra řádu Jedi, kterého ztvárnil v minulých letech. Mnozí fanoušci tak zaplavili sociální sítě zděšením, jelikož podle nich bez vousů nemůže ztvárnit původně vousatou postavu. Možná, že v předaleké galaxii vousy nedorůstají, ale v případě potřeby, by to snad McGregor mohl zvládnout.

Realnější se zdá být nejžhavější informace od kulturního magazínu Hollywood Reporter, který uvedl, že film je již v tajné preprodukci. Dokonce byl odhalen i režisér Stephan Daldry, který by se měl filmu ujmout. Že by bylo po záhadě?

Související

Ilustrační foto

Star Wars: Další část sci-fi ságy uvidí diváci za tři roky. Bude i nový Indiana Jones

Další část sci-fi ságy Hvězdné války (Star Wars) natočí režisérka Patty Jenkinsová a diváci jej uvidí na konci roku 2023. Oznámila to filmová a mediální společnost Walt Disney, informovaly dnes světové agentury. Na streamovací službě Disney+ se objeví v příštích letech hned několik dalších seriálů ze světa Hvězdných válek či komiksového světa Marvelu.

Více souvisejících

Star Wars Ewan McGregor Hollywood Solo: Star Wars Story studio Lucasfilm

Aktuálně se děje

před 20 minutami

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 7 hodinami

Vážná nehoda v Praze. Porsche srazilo ženu s kočárkem ve Vysočanech

Vážná nehoda se ve středu večer stala v pražských Vysočanech. Řidič Porsche tam najel na chodník a srazil ženu, která byla na procházce s dětským kočárkem. Sražená žena utrpěla vážná zranění a byla převezena do nemocnice. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy