Po červeném koberci ve Varech se prošly celebrity, Tim Robbins pozdravil jen zdálky

Karlovy Vary - Mnoho set lidí čekalo dnes před hotelem Thermal na příjezd filmových osobností na slavnostní zahájení 53. mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na festival už dorazila například mladá novozélandská herečka Thomasin McKenzieová.

McKenzieová (17) si zahrála například ve filmu Hobit: Bitva pěti armád, na karlovarském festivalu představí film Beze stop režisérky Debry Granikové.

"Na tom, jak se jí podařilo přiblížit se postavě, ukázala, že má pro roli velké porozumění. Myslím, že někteří herci, kteří se v raném věku pohybují v televizním a filmovém světě, si těžce zachovávají svoji nevinnost. Na Thomasin je něco přirozeného a nevšedního," řekla o McKenzieové režisérka.

První fanoušci se začali okolo červeného koberce shlukovat už asi dvě hodiny předtím, než první festivalové limuzíny začaly přijíždět k hotelu Thermal. S fotoaparáty a mobilními telefony pak lovili záběry známých herců, hereček, filmařů i dalších známých hostů festivalu. Okolí hotelu také obcházeli policisté se psy a kontrolovali zabezpečení Thermalu před slavnostním večerem.

Do Karlových Varů přijela dnes dánská herečka Trine Dyrholmová, která na festivalu uvede hudební biografický snímek Nico, 1988, ve kterém ztvárnila titulní roli. 

Herec, režisér, producent a hudebník Tim Robbins na červeném koberci zapózoval fotografům a lidem zamával. Nepřipojil se tak k tradici, kterou na festival přinesl John Travolta, když se s bezprostředností začal zdravit osobně s diváky. Podobně i Mel Gibson nebo Richard Gere se s fanoušky zdravili zblízka.

Tima Robbinse ale budou moci fanoušci potkat na festivalu ještě několikrát. V sobotu uvede ve Velkém sále hotelu Thermal film Bob Roberts a večer v letním kině film Vykoupení z věznice Shawshank. Ve středu pak zahraje se svou kapelou v karlovarském městském divadle.

Lidé mohli zamávat a tleskali hlavně českým hostům festivalu, například režiséru Davidu Ondříčkovi, herečkám Anně Geislerové, Aleně Mihulové nebo Tereze Voříškové. Už tradičně potlesk doprovodil herce a muzikanta Jiřího Macháčka.

Související

Více souvisejících

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) Thomasin McKenzieová kultura Tim Robbins

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy