Režisér Vejdělek bodoval s Tátovou volhou, ve Varech dostal Modrou kostku

Karlovy Vary - Cenu Modrá kostka získal dnes na MFF v Karlových Varech režisér Jiří Vejdělek, a to za film Tátova volha. Podle svých slov se snaží v každém svém filmu nabídnout porci situací humorných i vážnějších.

Cenu předal prezident festivalu Jiří Bartoška. "Určitě rádi všichni vidíme na pódiu prezidenta, kterého máme rádi," komentoval moderátor Ondřej Sokol mírné zpoždění ceremoniálu.

Vejdělek je také autorem filmů Účastníci zájezdu, Ženy v pokušení, Muži v naději nebo Něžné vlny. Symbolickou kostku vybroušenou z modrého polodrahokamu lapis lazuli mu udělila firma innogy.

"Snažím se v každém svém filmu nabídnout porci situací humorných i vážnějších, protože tak vnímám život. S tím jsem poslal do kin i Tátovu volhu a jsem rád, že tu zábavnou a napínavou jízdu automobilovým veteránem, při které matka s dcerou odkrývají rodinná tajemství, odměnili diváci svou přízní," uvedl Vejdělek.

Film Tátova volha do kin vstoupil 8. března, podle Unie filmových distributorů byl za první čtvrtletí šestým nejnavštěvovanějším filmem v ČR s 235.583 diváky a tržbami přes 34 milionů korun.

S letos oceněným režisérem a s dalšími herci a tvůrci Tátovy volhy se dnes setkali fanoušci během autogramiády na Mlýnské kolonádě. Podepisovali se jim také představitelé dvou filmů, které budou mít premiéru v listopadu - filmu Čertí brko Marka Najbrta a snímku Ten, kdo tě miloval Jana Pachla. 

Související

Více souvisejících

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) Jiří Vejdělek film Tátova volha

Aktuálně se děje

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy