Samostatný film o Jokerovi? DC brojí proti Marvelu

Již několik let se snaží DC Universe konkurovat na filmovém plátně Marvelu. Vítězem tohoto „boje“ je stále Marvel. Proto se DC vrací ke starým známým trikům a vrátí do kin Jokera, kterému bude věnován samostatný film.

Po Sebevražedném oddílu to vypáda, že DC chystá další film věnovaný záporákům. Hrát Jokera nebylo nikdy snadné. Prozatím jej nejlépe ztvárnil Heath Ledger v Temném rytířovi, kterého role stála život. Pak tu byl herec Jared Leto a teď to vypadá, že se do třetice o to pokusí charismatický Joaquin Phoenix.

Po boku Phoenixe se objeví slavný Robert De Niro, Marc Maron nebo nepříliš známá herečka Zazie Beetz. Režie se chopí Todd Phillips, který má za sebou trilogii Pařba (ve Vegas, v Bangoku, na třetí – pozn. redakce), Na doraz nebo komediální drama Týpci a zbraně. Na scenáři se spolu s režisérem podílí Scott Silver, jenž má za sebou projekty jako 8 míle nebo Fighter.

Rozpočet filmu je skromných 55 milionů dolarů, takže se očekává, že DC film vynechá velké akční sekvence ve prospěch soustředění se na to, jak by Joker nakonec mohl být konečným nepřítelem Batmana. Warner Bros popsal film jako „průzkum člověka, kterého společnost ignorovala. Jedná se nejen o studii charakteru, ale i o širší varovný příběh.“

O projektu Phoenix řekl: „Před třemi nebo čtyřmi lety jsem zavolal mému agentovi a řekl mu, proč nechtějí udělat malý film o jedné z těchto postav, film, který by studoval jejich charakter. Proč ne zrovna o Jokerovi. Když mi pak nabídli roli pomyslel jsem si, že nemůžete udělat Jokera, protože to prostě nemůžete udělat, udělal to někdo jiný.“ Tím herec narážel na svého zesnulého kolegu Heatha Ledgera.

„Zdá se, že velmi zajímavě rozumí tomuto světu a to ukazuje v tom, co se snaží říct, "řekl Phoenix o své práci s režisérem Phillipsem. Dále k tomu dodal: „Také je to velmi povzbuzující pracovat s ním na tomto konkrétním projektu. Cítím se jedinečný, v některých ohledech je to jeho vlastní svět a občas mně ta jeho vidina dost děsí. Mohlo by to být ta věc, která lidi děsí nejvíce."

Film by měl dorazit do kin 4. října 2019.

Související

Dwayne Johnson ve filmu Black Adam.

RECENZE: Dwayne Johnson se jako Black Adam zmůže jen na prázdné fráze a pěsti

Black Adam byl prezentován jako inovativní superhrdinský snímek, který ukáže budoucí cestu DCEU. Místo toho však odhalil bezradnost produkčního týmu, jenž nedokáže vymyslet smysluplný příběh, natož vesmír. To jen ukazuje, jak v této disciplíně zaostávají za Marvelem. Snímek nabídne jen prázdné dialogy a spoustu bitek, jimiž maskuje duševní prázdnotu.

Více souvisejících

DC comics Joker Joaquin Phoenix (herec) Todd Phillips

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 40 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy