Hvězdě muzikálu Pomáda potřetí diagnostikovali rakovinu. Má bolesti, léčí se konopím

Los Angeles - Australské herečce a zpěvačce Olivii Newton-John lékaři diagnostikovali rakovinu, už potřetí za posledních 30 let.

Slavné Australance lékaři poprvé odhalili rakovinu prsu v roce 1992 a podruhé v roce 2013. Nejvíce se proslavila díky účinkování v muzikálu Pomáda, který plnil kina před 40 lety. Jeho hrdiny jsou studenti posledního ročníku střední školy a herečka v něm ztvárnila hlavní ženskou roli po boku Johna Travolty.

Olivia Newton-John, které bude 26. září 70 let, nyní v rozhovoru s australskou televizí prozradila, že jí lékaři loni našli nádor v oblasti beder. Údajně se jí "daří velmi dobře". Na bolest používá konopný olej vylisovaný z rostlinek, které její manžel pěstuje v Kalifornii.

Herečka podstoupila ozařování a ze stravy vyřadila cukr. "Věřím, že to porazím," řekla Newton-John a při té příležitosti se vyslovila pro legalizaci marihuany v Austrálii.

Související

Více souvisejících

Olivia Newton-John rakovina kultura Austrálie

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

před 2 hodinami

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

před 2 hodinami

Yemi A.D.

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

před 3 hodinami

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 9 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

Už nyní jsme vítězi války na Ukrajině, tvrdí NATO. A kde jsme vyhráli, ptá se Maďarsko

Na setkání ministrů zahraničních věcí členských zemí NATO v Praze zaznělo prohlášení, že "z dlouhodobého hlediska jsme už nyní vítězi války". V pátek to na Facebooku kritizoval maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó, který toto tvrzení označil za projev nedostatku zdravého rozumu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy