Další hvězda ve Varech: Herec Casey Affleck představil film Světlo mého života

Americký herec a režisér Casey Affleck dnes osobně představil na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary svůj nový film Světlo mého života. Intimní nezávislý snímek také sám produkoval, napsal k němu scénář i ztvárnil jednu z hlavních rolí.

Jak řekl, na snímku začal pracovat už před mnoha lety a bylo na něm mnoho práce. Ocenil přitom výkon mladé herečky Anny Pniowské, která s ním do Karlových Varů také na letošní festival přijela.

Film Světlo mého života je už druhým Affleckovám snímkem. Je zasazený do dystopické společnosti, kdy následkem neznámé choroby vymřely téměř všechny ženy. Affleck ve filmu hraje otce putujícího neutěšenou krajinou s jedenáctiletým potomkem Ragem. Jediným cílem je přežít.

"Rodič chce chránit a vzdělávat své dítě, to se však chce postavit na vlastní nohy a poznat život samo. Ve světě, který náš film přibližuje, ve světě stavícím dítě před tak vážnou hrozbu, je toto univerzální drama spíše otázkou života a smrti," uvedl k filmu, který je zároveň intimně dojemný i syrově drsný, Affleck.

Jak dnes řekl umělecký ředitel festivalu Karel Och, v případě Afflecka, s kterým pojí vedení festivalu i osobní vztahy, jde o další případ, kdy se na karlovarský festival vrací oceňovaný herec jako režisér. V minulosti to bylo podobně s filmy Johna Malkoviche nebo Antonia Banderase.

Oscarový herec Casey Affleck byl hostem karlovarského festivalu už před dvěma lety, kdy převzal cenu prezidenta festivalu Jiřího Bartošky. Od té doby udržuje s pořadateli festivalu osobní kontakty a jak dnes v Karlových Varech řekl, zdejší festival považuje za nejlepší na světě. A jak dodal, sám jezdí na hodně festivalů.

Související

Ilustrační foto

Světlo mého života? Do filmu jsem dal svou rodičovskou zkušenost, prozradil Affleck

Intimní drama Světlo mého života, které na filmový festival do Karlových Varů letos přivezl režisér a herec Casey Affleck, je především filmem o rodičovství, o vztahu mezi otcem a dcerou. Ačkoliv sám Affleck má dva syny, do filmu výrazně promítl svou zkušenost z toho, jaké je to být rodičem, řekl dnes posluchačům při besedě v rámci série Kviff Talk v kongresovém sálu karlovarského hotelu Thermal.
52. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Druhý den filmového festivalu zakončí Kill Bill a Terminátor

Karlovy Vary – KVIFF Talk s Caseym Affleckem, sledování Večerníčků a sbírání podpisů. To vše, a ještě mnohem více nabídl druhý den karlovarského mezinárodního filmového festivalu. Nenechte si však ujít večerní promítání Kill Bill či Terminátora.

Více souvisejících

Casey Affleck Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) kultura film Světlo mého života

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 21 minutami

před 43 minutami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 8 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy