Do Varů dorazil bývalý komorník Freddieho Mercuryho, pochlubil se svou češtinou

Bývalý komorník zpěváka Freddieho Mercuryho Peter Freestone navštívil dnes poprvé Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. V prostorách Mall.cz Parku se podepsal fanouškům a pak se setkal s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou. Freestone ČTK řekl, že žádný film letos na festivalu zhlédnout nestihne.

"Atmosféra v Karlových Varech je opravdu úžasná. Mám bohužel dnes i zítra nabitý program, takže žádné filmy nestihnu. Předpokládám ale, že se sem vrátím příští rok," řekl Freestone při autogramiádě. Fanoušci si od něj nechali podepsat knihy o frontmanovi skupiny Queen Freddiem Mercurym.

Čtyřiašedesátiletý Freestone žije už 15 let v České republice, aktuálně na Královéhradecku. S fanoušky si popovídal i v češtině, kterou se stále učí. Ze svého programu na léto prozradil například to, že se v okolí svého bydliště chystá na projekci Bohemian Rhapsody v letním kině.

"Je to neuvěřitelné, promítají to opravdu všude. Sám jsem ten film viděl už pětkrát a vím, že v Česku se stal opravdu hodně populárním, vidělo ho snad 20 nebo 30 procent všech obyvatel, což je velmi vysoké číslo," řekl Freestone.

Od filmu sám měl velká očekávání, obrovský úspěch, který film nakonec sklidil, podle něj ale neočekávali ani sami tvůrci.

Peter Freestone působil jako garderobiér britského Královského baletu, později se stal osobním tajemníkem Freddieho Mercuryho, se kterým spolupracoval až do zpěvákovy smrti v roce 1991. V roce 2016 se jako spoluautor podílel na vzniku libreta pro baletní inscenaci Queen - The Show Must Go On, kterou uvedlo Moravské divadlo v Olomouci.

Související

Vrcholem filmu je charitativní koncert Live Aid ve Wembley.

Bohemian Rhapsody ukazuje skutečného Freddieho, říká jeho tajemník

Americkému filmu Bohemian Rhapsody o rockové kapele Queen se podařilo převést na plátno skutečné lidi, kteří tvořili filmovou historii, soudí osobní tajemník legendárního frontmana Queenů Freddieho Mercuryho Peter Freestone. Na vzniku snímku se Freestone, který už 15 let žije v České republice, podílel jako poradce, tvůrcům přibližoval život kapely i svého blízkého přítele Freddieho Mercuryho.

Více souvisejících

Peter Freestone Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) kultura film Bohemian Rhapsody

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 3 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 10 hodinami

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy