Olympiáda přinesla nejen největší počet medailí v historii, ale i největší sledovanost na ČT

Praha - Kanál ČT sport překonal v průběhu zimních olympijských her několik rekordů ve sledovanosti. Sedmkrát se stal nejsledovanějším programem celého dne a hokejový zápas mezi Českem a Slovenskem sledovalo nejvíce diváků v historii ČT sport. Celkový zásah her činil na obou kanálech České televize, které olympijské dění vysílaly, 7,4 milionu diváků. Na internetu bylo přehráno přes 22 milionů živých streamů.

„Česká televize udělala maximum pro to, aby co nejkvalitněji zprostředkovala veškeré dění na zimních olympijských hrách. Diváci jej mohli sledovat nejen na dvou televizních programech, ale i na několika internetových kanálech a v olympijském parku na Letné. Velmi pozitivní ohlas z hlediska sledovanosti a divácké spokojenosti vnímám jako jasné ocenění profesionální práce celého týmu ČT sport a všech ostatních zaměstnanců České televize, kteří se přímo podíleli na olympijském vysílání i jeho podpoře mimo obrazovku. Za jejich nasazení na náročném úkolu děkuji," říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.Z hlediska sportů patřilo vysílání jednoznačně hokeji. Zápasy českého týmu se staly nejsledovanějšími pořady her, průměrně je vidělo více než 1,5 milionu diváků starších patnácti let. Mezi první pětku se podařilo zařadit pouze zlaté Martině Sáblíkové v závodě na pět tisíc metrů. Hokejový zápas mezi Českem a Slovenskem ve vyřazovací fázi turnaje byl s 2,1 miliony diváků a zásahem téměř 4 miliony diváků vůbec nejsledovanějším přenosem celých her, ale také nejsledovanějším pořadem v historii kanálu.„ČT sport se v průběhu her stal z hlediska celodenního podílu na publiku sedmkrát nejsledovanějším programem, nejvíce diváků si připsal i hlediska týdenního podílu na publiku. Minulou středu navíc dosáhl s takřka sedmadvaceti procenty svého nejlepšího denního výsledku v historii," komentuje sledovanost her vedoucí výzkumu programu a auditoria Renata Týmová. A dodává: „Velmi sledované byly také slavností ceremoniály, zahájení her si nenechalo ujít téměř 1,5 milionu diváků, slavnostní zakončení zhlédl více než milion lidí."Celkový zásah zimních olympijských her činil na obou kanálech České televize 7 milionů 402 tisíc diváků. Při vysílání zimních olympijských her z kanadského Vancouveru to bylo 6,9 milionů diváků, letní olympijské hry v Londýně před dvěma lety zaznamenaly zásah 6, 3 milionu lidí.Mimořádný zájem zaznamenalo také internetové vysílání. Za dobu konání olympiády činil počet přehraných živých streamů 22 milionů a 283 tisíc. „České televizi se podařilo současně odbavit streamy pro tři sta tisíc diváků, což je více než dvojnásobné množství oproti dosavadním maximům, které online přenosy zaznamenaly při olympijských hrách v Londýně nebo mistrovství světa v hokeji. Nejsledovanějším přenosem byl hokejový zápas mezi Českem a Lotyšskem následovaný závodem Martiny Sáblíkové na pět kilometrů a druhou jízdou obřího slalomu Ondřeje Banka," podotýká vedoucí nových médií ČT Pavel Kohout.

Související

StarDance odhalila jména pěti mužských účastníků třinácté řady.

StarDance 2024 je kompletní. Tančit budou také herci Blažek a Hes

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Více souvisejících

Česká televize Olympijské hry 2014

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 35 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy