Nevinné lži pokračují. Nebude chybět Hádek ani Taclík

Praha - Úspěšný cyklus původních dramatických filmů České televize Nevinné lži se dočká pokračování. Pět nových samostatných snímků se bude držet stejného principu jako první řada, intimních příběhů, které jsou často až příliš podobné tomu, co můžeme zažít i my.

„Druhá série Nevinných lží opět staví na silných scenáristech a zkušených režisérech. První film, režírovaný Terezou Vrabelovou, napsal Petr Kolečko, ve druhém se pak například scénáře Jana Prušinovského chopí Bohdan Sláma," říká kreativní producent České televize Michal Reitler.Natáčení prvního z filmů pokračování Nevinných lží, s pracovním názvem Zrádce, odstartovalo pohřbem sparťanského jezevčíka Karla za účasti Kryštofa Hádka a Marka Taclíka. „Jde nám opět o vyprávění příběhů, do kterých se dostáváme vlastním přičiněním, zamlčením či překroucením pravdy. Tentokrát chceme mapovat pět velkých obecných témat, jako jsou práce, zdraví, alkohol, internet a stáří. V prvním filmu, který právě točíme, řešíme s komediální nadsázkou, co můžeme obětovat pro úspěch v práci i v životě," přibližuje producentka a zároveň režisérka Tereza Vrabelová a dodává: „K druhému tématu u filmu Na dně tvé skleničky nás přiměla vysoká tolerance naší společnosti k alkoholu a prohřeškům, které způsobuje. Další ze snímků zase potvrdí, jak nebezpečné je řešit důsledky místo příčin, když jde o zdraví a tedy i o náš život."Nevinné lži 2 budou opět silně obsazené i herecky. Diváci se mohou těšit například na Kryštofa Hádka, Marka Taclíka, Janu Pidermanovou, Hynka Čermáka, Stanislava Majera, Pavla Lišku, Leoše Nohu, Báru Kodetovou či Táňu Vilhelmovou.Nevinné lži jsou divácky oblíbeným filmovým cyklem, jehož úspěch dokládá mimo jiné sledovanost z loňského roku. Osm dílů cyklu sledovalo v roce 2013 na programu ČT1 v průměru 1 milion 251 tisíc dospělých diváků při podílu na publiku přes 28 %. Nevinné lži se po sedm večerů staly nejúspěšnějším nedělním pořadem na všech televizích po dvacáté hodině.

Související

film Poslední závod

RECENZE: Poslední závod aneb krásně nasnímaný boj o život Hanče a Vrbaty

Výpravné historické drama z počátků lyžařského sportu v Krkonoších vypráví nejen o nacionalistické řevnivosti Čechů a Němců, ale také o síle přátelství a zarputilosti Bohumila Hanče. Samotný závod se po prvním kole mění ze sportovního klání na boj o přežití. Ukazuje se tak, že i české hory umí zahýbat s lidskými osudy.
Záběry z filmu 3Bobule

RECENZE: Nechte se unést romantickou krajinou Pálavy v uvolněné komedii 3Bobule

První Bobule byly příjemným překvapením, které podle producenta vidělo 360 000 diváků. Nečekaný úspěch letní komedie vedl k urychlené produkci pokračování 2Bobule, na němž se v plné míře projevil minimální čas na přípravu. Ani pokles v kvalitě diváky neodradil, do kina jich dokonce přišlo o něco více. Na trojku jsme si však museli dlouho počkat.

Více souvisejících

Kryštof Hádek Marek Taclík Česká televize

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy